Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Työnantaja tuomittiin toistamiseen samoista rikkeistä

Pohjanmaan käräjäoikeus on 13.3.2019 tuominnut vaasalaisen elinkeinonharjoittajan 45 päiväsakkoon työaikasuojelurikoksesta, työaikarikkomuksesta sekä työnantajan ulkomaalaisrikkomuksesta.

Oikeudessa käsiteltävänä oli helmikuussa 2017 toimitetulla työsuojelutarkastuksella ilmi tullut tapaus, jossa työnantajan toiminnassa havaittiin mm. seuraavia puutteita: Työnantaja ei ollut pitänyt työaikakirjanpitoa eikä laatinut työvuoroluetteloa työpaikalle. Lisäksi työnantaja ei ollut toimittanut TE-toimistolle ulkomaalaislain vaatimaa selvitystä ja vakuutusta EU:n ulkopuolisen maan kansalaisen työnteon keskeisistä ehdoista.

Tällä kertaa työnantaja vetosi puolustuksekseen mm. siihen, että hänellä oli kirjanpitäjä, jonka hän luuli hoitavan myös työaikakirjanpidon ja että työvuoroluetteloa ei ollut laadittu, koska työntekijöitä kutsuttiin töihin vain tarpeen mukaan.

Käräjäoikeus totesi, että vastuu työaikakirjanpidosta on työnantajalla taikka tämän edustajalla. Riidatonta oli, että työpaikalla on ollut työntekijöitä, joiden kanssa on tehty työsopimus, ja käräjäoikeus katsoi, että työvuoroluettelo olisi näin ollen tullut laatia. Käräjäoikeus katsoi selvitetyksi, että työnantajan on täytynyt olla tietoinen velvollisuudestaan pitää työaikakirjanpitoa, laatia työvuoroluettelo sekä toimittaa ulkomaalaislaissa vaadittu selvitys ja vakuutus TE-toimistolle, sillä tämä on aiemmin tuomittu vastaavista rikoksista Pohjanmaan käräjäoikeudessa (vahvistettu Vaasan hovioikeudessa).

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue muistuttaa, että työnantajan tulee varmistaa, että palvelukseen tulevalla ja palveluksessa olevalla ulkomaalaisella työntekijällä on työntekijän oleskelulupa tai että hän ei sellaista tarvitse, sekä säilyttää tätä tietoa. Lisäksi työnantajan on mm. ilmoitettava ulkomaalaislaissa tarkemmin lueteltuja tietoja TE-toimistolle sekä työntekijöiden edustajalle työpaikalla.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+