Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

KYSin laajennushankkeen ensimmäiset harjannostajaiset

Kuva: KYS Uusi Sydän 2025 -allianssi

KYS Uusi Sydän 2025 –rakennushankkeen ensimmäinen vaihe on edennyt harjakorkeuteen. Harjannostajaisia juhlitaan KYSillä perjantaina 5.4.2019 kello 12.00 alkaen.

Uusi Sydän 2025 on KYSin mittava peruskorjaus- ja laajennushanke, joka etenee vaiheittain. Nyt harjakorkeudessa oleva ensimmäinen osa kymmenkerroksisesta uudisrakennuksesta valmistuu vuoden 2020 alussa. Uudisrakennuksen toinen vaihe valmistuu 2022, minkä jälkeen päästään peruskorjaamaan KYSin vanhin rakennus, 60 vuotta vanha Pääsairaala. Hankkeen lopussa vuonna 2025 puretaan sairaalan huonokuntoisin, 80-luvulla valmistunut vuodeosastotorni.

–     KYSin Pääsairaala on täydellisen peruskorjauksen tarpeessa. Ilman tilojen mittavaa uudistamista ei voida toteuttaa tehokkaampia, turvallisempia ja potilaslähtöisempiä toimintamalleja, toteaa hankejohtaja Juhani Kouri.

Nyt harjakorkeudessa olevan ensimmäisen vaiheen rakennustyöt aloitettiin vuosi sitten purkamalla sen tieltä vanha teho-osastorakennus. KYSin sairaalakompleksin keskellä sijaitsevan uudisrakennuksen ensimmäiseen osioon sijoittuu muun muassa Itä-Suomen Biopankki, kuntoutuksen päiväosasto sekä muita vuodeosasto- ja poliklinikkatiloja. Ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on 33,5 milj. euroa ja sen koko on 12 500 kerrosneliötä.

Kokonaisuudessaan KYS Uusi Sydän -vuodeosastoille tulee yhteensä noin 400 sairaansijaa, joista 70 prosenttia on yhden hengen huoneissa. Tämä parantaa toiminnan tehokkuutta ja potilaan intimiteettisuojaa.

Uudistuva sairaala tuo mukanaan muutoksia myös hoitokulttuuriin. Potilaan osallistumista ja sitoutumista omaan hoitoonsa parannetaan tietoteknisten ratkaisujen avulla. Hoitotyön kirjaamista siirretään enemmän potilaan vierelle potilashuoneisiin. Näin voidaan vähentää kansliatilojen tarvetta ja hoitajat työskentelevät lähempänä potilaita.

Lääkehuoltoa automatisoidaan ja käyttöön otetaan laajemmin älylääkekaappeja, jolloin voidaan paremmin hallita lääkevarastoja ja vapauttaa edelleen hoitajien aikaa hoitotyöhön.

Suunnittelu ja toteutus:

Uusi Sydän -allianssin suunnittelijoina toimivat:

Arkkitehtisuunnittelu: Raami Arkkitehdit Oy, Arkkitehdit Kontukoski Oy, Rakennussuunnittelutoimisto

Turunen & Räisänen Ky, pääsuunnittelija Rami Kolehmainen Raami Arkkitehdit Oy

Rakennesuunnittelu:  A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Geo-suunnittelu: A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Sähkösuunnittelu:  Granlund Kuopio Oy

LVI-suunnittelu: Granlund Kuopio Oy

Palotekninen suunnittelu: Palotekninen insinööritoimisto M. Kauriala Oy

Sprinklerisuunnittelu: Granlund Tampere Oy

Kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelu: Saircon Oy

Rakentaminen:

Päätoteuttaja: Rakennusliike Lapti Oy, työpäällikkö Pentti Leskinen

Aliallianssiosapuolet:

Sähkötyöt ja -hankinnat: Caverion Oy

Ilmanvaihto- ja putkityöt ja -hankinnat: Are Oy

Rakennusautomaatiotyöt ja -hankinnat: Siemens Osakeyhtiö

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+