Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Poliisin haaviin yli 200 kannabiskasvia Tuusulassa – esitutkinnan avulla paljastui myös kaksi aiempaa kasvattamoa Helsingistä

Esitutkinnan aikana takavarikoitiin kahden kiinteistön lisäksi käteistä rahaa ja moottoripyörä.

Poliisi epäilee kolmen miehen syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen viljelemällä ammattimaisesti kannabista omakotitalossa Tuusulassa. Lisäksi neljättä miestä epäillään törkeän huumausainerikoksen edistämisestä lainaamalla huomattavia rahasummia pääepäillyille kasvatustoimintaan liittyviin hankintoihin.

– Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisin tiedustelun perusteella syntyi tammikuun lopussa epäily, että asumattomassa omakotitalossa Tuusulassa viljeltäisiin kannabista. Epäily johti siihen, että poliisi teki kotietsinnän kyseiseen omakotitaloon, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi havaitsi asumattoman talon pihassa ajoneuvon ja asumattomassa talossa kaksi miestä. Miehiä käskytettiin tulemaan talosta etuovelle, mutta he eivät kuitenkaan reagoineet poliisin käskytykseen. Poliisi meni sisään asuntoon ja otti miehet kiinni rikoksesta epäiltynä.

– Kotietsinnällä todettiin, että koko omakotitalo oli kaikilta tiloiltaan varustettu kannabiksen kasvattamiseen. Talo itsessään oli asuinkelvoton ja osa huoneista oli peitetty kauttaaltaan höyrynsulkumuovilla, Jämsä kertoo.

Poliisi löysi talosta yhteensä yli 200 eri kasvuvaiheissa ollutta kannabiskasvia. Kyseisistä kasveista olisi saanut laskennallisesti yli 5 kg marihuanaa. Kannabiskasvien lisäksi kuivattua marihuanaa takavarikoitiin asunnosta useita satoja grammoja.

Epäilty oli ostanut kiinteistön myös Porvoosta

Kasvattamona käytetty Tuusulassa sijaitseva omakotitalokiinteistö oli toisen talosta kiinniotetun miehen omistama. Poliisi takavarikoi esitutkinnan aikana omakotitalon rikoksentekovälineenä.

– Esitutkinnassa selvisi, että tämä samainen mies oli ostanut myös noin kuukausi ennen kiinnijäämistään toisen omakotitalokiinteistön Porvoosta. Tämän jälkeenpäin ostetun omakotitalon poliisi takavarikoi rikoshyötynä, sillä rikosepäilyn mukaan talo on ostettu aiemmista kannabiksen myymisestä saaduilla myyntivoitoilla. Poliisin esitutkinta viittaa siihen, että myös tätä kiinteistöä oli tarkoitus käyttää tulevaisuudessa kannabiksen kasvattamiseen, Jämsä kertoo.

Poliisi selvitti esitutkinnassa laajasti myös epäiltyjen omaisuuteen liittyviä yksityiskohtia sekä käteisvarojen siirtoja. Esitutkinnan aikana takavarikoitiin kahden kiinteistön lisäksi käteistä rahaa ja moottoripyörä.

Epäily johti myös kahden muun kannabiskasvattamon paljastumiseen Helsingissä

Omakotitalosta kiinniotetut miehet olivat vangittuina esitutkinnan aikana noin kuukauden ajan. Yhteensä vangittuina tapaukseen liittyen on ollut kolme epäiltyä. Kaikki epäillyt on päästetty esitutkinnan aikana vapaiksi.

Kasvatustoimintaan osallistuneen kolmannen henkilön kautta selvisi kaksi epäiltyä kasvattamoa Helsingissä. Poliisi epäilee kaikkien kolmen epäillyn osallistuneen myös näiden kasvattamoiden toimintaan. Näissä tapauksissa kasvattamot oli perustettu vuokrattuihin kerrostaloasuntoihin. Toiminta näissä asunnoissa oli jatkunut ainakin vuoden 2017 alusta aina alkuvuoteen 2018, jolloin epäillyt hankkivat aiemmin mainitun omakotitalokiinteistön Tuusulasta.

Neljännen henkilön epäillään edistäneen törkeän huumausainerikoksen toteuttamista lainaamalla huomattavia rahasummia kasvatustoimintaan liittyviin hankintoihin.

Poliisi epäilee, että tässä rikoskokonaisuudessa on kasvatettu myyntitarkoituksessa kaiken kaikkiaan yli kymmenen kiloa marihuanan kukintoa. 

Rikosjutun esitutkinta on valmistunut ja juttu on siirtynyt tällä viikolla syyteharkintaan.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+