Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:HELSINKI: Hakaniemenrannan asemakaava päätöksentekoon

Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy

Hakaniemenranta uudistuu ensi vuosikymmenellä, kun Kruunusillat-hankkeen pikaraitiotien myötä alueelle saadaan uusia puistoja ja asuinrakentamista. Hakaniemenrannan asemakaavaehdotus tulee kaupunkiympäristölautakunnan päätettäväksi 9.4.2019.

Hakaniemenranta uudistuu 2020-luvulla. Kruunusillat-hankkeen pikaraitiotietä varten rakennetaan uusi Merihaansilta, joka yhdistää Kalasataman eteläosan Nihdin Merihakaan. Kruunusiltojen raideyhteyden rakentamisen yhteydessä uusitaan myös Hakaniemensilta ja sen linjaus muuttuu vähemmän tilaa vieväksi.

Teiden linjauksia muuttamalla vapautuu uutta rakennusmaata kaikkiaan kolmelle uudelle asuinkorttelille. Asukkaita on tulossa lisää yli tuhat. Asuinkortteleiden ensimmäiset kerrokset on varattu liiketiloille. Samalla Hakaniemenrantaan ja Kruununhaan puolelle rakennetaan uudet rantapuistot. Uusia satamia on tulossa kaksi, joista toinen on pienvenesatama ja toinen ammattimaista veneliikennettä palveleva satama.

Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy

Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy, VSU maisema-arkkitehdit Oy sekä Arkkitehtitoimisto OPUS Oy.

Hakaniemenrannan uusissa rantakortteleissa on tarkoitus kokeilla kaupungin uutta markkinaehtoista pysäköintimallia, eli rakennuttajat voivat vapaasti päättää pysäköintipaikkojen määrästä.

Asemakaavan pohjaksi järjestettiin vuosi sitten ideakilpailu, jonka voitti Arkkitehtitoimisto Harris–Kjisik Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy. Kaavaehdotuksessa voittajatyön parhaita ideoita on työstetty edelleen ja voittajaehdotusta on sovitettu yhteen pikaraitiotien ja uuden Hakaniemensillan suunnitelmien kanssa.

Alueelle on aiemmin laadittu asemakaava hotellitonttia, sekä sen tontin itäpuolella sijaitsevaa aukiota ja näihin liittyviä ranta-alueita varten.

Asemakaavasta tekee lopullisen päätöksen kaupunginvaltuusto.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+