Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:SANANVAPAUS & SENSUURI: Helsingin Sanomat sensuroi PAUn yhteiskunnallista mainosta

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU käynnisti sunnuntaina 7.4. kampanjan työehtoshoppailua vastaan. Samana päivänä Helsingin Sanomissa julkaistu kampanjamainos oli Sanoma Median sensuroima.

Omistajaohjaus by Perkele – Palkat -30% otsikoidusta mainoksesta poistettiin kohta, joka viittasi mainosjakelualan keltaiseen työehtosopimukseen. Sensuroitu kohta kuului seuraavasti:

”Räikeimmillään työnantajat ovat myös perustaneet ”ammatti­liiton” (esim. SME ry) ja neuvotelleet sen kanssa alan palkat sekä työehdot. ”Sovitut” palkat ovat olleet pienet ja työehdot surkeat. Esimerkiksi Keskisuomalainen Oyj noudattaa mai­nosjakelussa SME ry:n ”työehtosopimusta”.

Keskisuomalainen Oyj osti vuodenvaihteessa Suomen Suoramainonnan (SSM) liiketoiminnan ja otti mainosjakelussa käyttöön Suomen Mainosjakajien SME ry:n keltaisen työehtosopimuksen välittämättä hovioikeuden lainvoimaisesta tuomiosta.

Helsingin hovioikeus antoi 11.6.2015 (S 14/841) tuomion osoitteettomien ilmaisjakelulehtien ja mainosten jakelualalla sovellettavaa työehtosopimusta koskeneessa asiassa. Hovioikeus totesi päätöksessään, ettei SME ry:n voitu katsoa edustavan aidosti ja uskottavalla tavalla erillisjakelualalla toimivia henkilöitä.

Korkein oikeus ei myöntänyt maaliskuussa 2016 valituslupaa hovioikeuden päätökseen ja hovioikeuden tuomiosta tuli lainvoimainen.

SME ry:n perustivat lokakuussa 2009 Jakelujuniorit Oy:n entinen varatoimitusjohtaja, viestintäkonserni Janton Oy:n tutkimusassistentti ja Jakelujunioreiden jakelunvalvoja.

Palkkoja polkemalla jakeluyritykset ovat saaneet merkittävää kilpailuetua muihin toimijoihin nähden. Oikeuden päätöksistä piittaamatta jakeluyritykset maksavat edelleen mainosjakajille surkeaa palkkaa, alimmillaan käytännössä 2-4 euroa tunnilta.

Facebook: Työehtoshoppailu (@tyoehtoshoppailu.fi) https://www.facebook.com/tyoehtoshoppailu.fi

Twitter: @tes_shoppailu https://twitter.com/tes_shoppailu

Instagram: tyoehtoshoppailu.fi https://www.instagram.com/tyoehtoshoppailu.fi/

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+