Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Jälleen vapauttava tuomio totaalikieltäytyjälle – ensimmäinen ratkaisu vapautuslain kumoamisen jälkeen

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tänään vapauttavan tuomion helsinkiläiselle totaalikieltäytyjälle. Syyte oli nostettu siviilipalveluksesta kieltäytymisestä.

Vakaumukselliset totaalikieltäytyjät ovat saaneet lähes poikkeuksetta vapauttavia tuomioita sen jälkeen, kun Helsingin hovioikeus antoi helmikuussa 2018 ratkaisun, jossa totesi tuomitsemisen syrjiväksi palveluksesta vapautettujen Jehovan todistajien kohteluun verrattuna. Jehovan todistajien vapautuslaki kumottiin huhtikuun alussa 2019, ja tänään annettu ratkaisu oli Aseistakieltäytyjäliiton tietojen mukaan ensimmäinen sen jälkeen.

Jos ja kun käräjäoikeuden nyt tekemä ratkaisu antaa vapauttava tuomio vapautuslain vielä voimassa ollessa kieltäytyneille vakiintuu, yli sata viime vuonna ja tänä vuonna ennen huhtikuun alkua kieltäytynyttä totaalikieltäytyjää saa vapauttavan tuomion.

Huhtikuun alun jälkeen kieltäytyneet kuitenkin saavat nykytilanteen perusteella tuomion. Yksi sunnuntaina valittavan uuden eduskunnan tehtävistä onkin löytää ratkaisu totaalikieltäytyjätilanteeseen ja lopettaa Suomen kansainvälisiä ihmisoikeussitoumuksia loukkaavat vapausrangaistukset.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+