Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Jälleen vapauttava tuomio totaalikieltäytyjälle – ensimmäinen ratkaisu vapautuslain kumoamisen jälkeen

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tänään vapauttavan tuomion helsinkiläiselle totaalikieltäytyjälle. Syyte oli nostettu siviilipalveluksesta kieltäytymisestä.

Vakaumukselliset totaalikieltäytyjät ovat saaneet lähes poikkeuksetta vapauttavia tuomioita sen jälkeen, kun Helsingin hovioikeus antoi helmikuussa 2018 ratkaisun, jossa totesi tuomitsemisen syrjiväksi palveluksesta vapautettujen Jehovan todistajien kohteluun verrattuna. Jehovan todistajien vapautuslaki kumottiin huhtikuun alussa 2019, ja tänään annettu ratkaisu oli Aseistakieltäytyjäliiton tietojen mukaan ensimmäinen sen jälkeen.

Jos ja kun käräjäoikeuden nyt tekemä ratkaisu antaa vapauttava tuomio vapautuslain vielä voimassa ollessa kieltäytyneille vakiintuu, yli sata viime vuonna ja tänä vuonna ennen huhtikuun alkua kieltäytynyttä totaalikieltäytyjää saa vapauttavan tuomion.

Huhtikuun alun jälkeen kieltäytyneet kuitenkin saavat nykytilanteen perusteella tuomion. Yksi sunnuntaina valittavan uuden eduskunnan tehtävistä onkin löytää ratkaisu totaalikieltäytyjätilanteeseen ja lopettaa Suomen kansainvälisiä ihmisoikeussitoumuksia loukkaavat vapausrangaistukset.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+