Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Vankomysiiniresistentin enterokokin (VRE) aiheuttama epidemia Salon terveyskeskuksen vuodeosastolla ja Tyks Salon sairaalan osastoilla

Vankomysiiniresistentti enterokokki (VRE) on aiheuttanut epidemian Salon terveyskeskuksen vuodeosastolla 1 ja 2. Lisäksi Tyks Salon sairaalan sisätautien ja kirurgian osastoilla on todettu muutamia tapauksia. 11.4. mennessä VRE-tapauksia on todettu yhteensä 14. Kaikki tapaukset ovat oireettomia VRE:n kantajuuksia, eikä VRE:n aiheuttamia infektioita ole toistaiseksi todettu.

Vankomysiiniresistentti enterokokki (VRE) on tavanomaisille antibiooteille vastustuskykyinen suolistobakteeri. Se voi aiheuttaa virtsainfektioita, haavainfektioita ja verenmyrkytyksiä. Ongelmana on, että siihen on käytettävissä vain rajallinen määrä tehokkaita antibiootteja. Varsinais-Suomen alueella todetaan vuosittain keskimäärin 2-6 VRE-tapausta. V. 2018 lopulla todettiin Turun kaupunginsairaalassa VRE-epidemia. Se on osoittanut laantumisen merkkejä.

Salon terveyskeskus ja Tyks Salon sairaala selvittävät epidemian laajuutta ottamalla altistuneista potilaista useita VRE-bakteerinäytteitä. Tartunnalle altistuneita on useita satoja.

Salon terveyskeskukseen tai Tyks Salon sairaalaan vuodeosastohoitoon tulevista potilaista otetaan nyt VRE-seulontanäytteet. Näyte otetaan näytetikulla peräsuolesta tai ulosteesta. Epidemian rajaamiseksi VRE:n kantajia on hoidettava omassa huoneessa kosketusvarotoimin tai keskitettävä ns. kohorttiyksiköihin. Lisäksi sairaaloissa tehostetaan edelleen käsihygieniaa ja laitoshuoltoa. Altistuneille tiedotetaan mahdollisesta näytteenotosta henkilökohtaisesti.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!

Paypal Tuki

Tue uutisharrastustani

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+