Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Vankomysiiniresistentin enterokokin (VRE) aiheuttama epidemia Salon terveyskeskuksen vuodeosastolla ja Tyks Salon sairaalan osastoilla

Vankomysiiniresistentti enterokokki (VRE) on aiheuttanut epidemian Salon terveyskeskuksen vuodeosastolla 1 ja 2. Lisäksi Tyks Salon sairaalan sisätautien ja kirurgian osastoilla on todettu muutamia tapauksia. 11.4. mennessä VRE-tapauksia on todettu yhteensä 14. Kaikki tapaukset ovat oireettomia VRE:n kantajuuksia, eikä VRE:n aiheuttamia infektioita ole toistaiseksi todettu.

Vankomysiiniresistentti enterokokki (VRE) on tavanomaisille antibiooteille vastustuskykyinen suolistobakteeri. Se voi aiheuttaa virtsainfektioita, haavainfektioita ja verenmyrkytyksiä. Ongelmana on, että siihen on käytettävissä vain rajallinen määrä tehokkaita antibiootteja. Varsinais-Suomen alueella todetaan vuosittain keskimäärin 2-6 VRE-tapausta. V. 2018 lopulla todettiin Turun kaupunginsairaalassa VRE-epidemia. Se on osoittanut laantumisen merkkejä.

Salon terveyskeskus ja Tyks Salon sairaala selvittävät epidemian laajuutta ottamalla altistuneista potilaista useita VRE-bakteerinäytteitä. Tartunnalle altistuneita on useita satoja.

Salon terveyskeskukseen tai Tyks Salon sairaalaan vuodeosastohoitoon tulevista potilaista otetaan nyt VRE-seulontanäytteet. Näyte otetaan näytetikulla peräsuolesta tai ulosteesta. Epidemian rajaamiseksi VRE:n kantajia on hoidettava omassa huoneessa kosketusvarotoimin tai keskitettävä ns. kohorttiyksiköihin. Lisäksi sairaaloissa tehostetaan edelleen käsihygieniaa ja laitoshuoltoa. Altistuneille tiedotetaan mahdollisesta näytteenotosta henkilökohtaisesti.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+