Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Epäily kavalluksesta Suomen UNICEFin kirpputorilla Ähtärissä 2017

Suomen UNICEFin viestintäjohtaja Riikka Kämppi

Pohjanmaan poliisi on saanut tapauksen tutkimukset valmiiksi, ja se etenee käräjäoikeuden käsittelyyn.

Ähtärissä on toiminut vuodesta 1991 vapaaehtoisten ylläpitämä kirpputori, jonka tuotot on lahjoitettu Suomen UNICEFille. Vuonna 2017 kirpputorin tulot vaikuttivat laskevan tasaisesti. Asian tarkempi selvittely paljasti, että vain osa kirpputorin tuotoista oli tilitetty Suomen UNICEFille. Tilitetystä summasta puuttui poliisitutkimuksen mukaan 21 000 euroa. Kyse on yksittäisen henkilön rikosepäilystä. Henkilö on tunnustanut tekonsa ja katuu sitä.

Epäilty kavallus oli toteutettu pienissä erissä syyskuusta 2016 joulukuuhun 2017. Suomen UNICEF teki asiasta tuolloin joulukuussa 2017 välittömästi rikosilmoituksen. Pohjanmaan poliisilaitos on tutkinut asiaa törkeänä kavalluksena. Tapaus on tulossa käräjäoikeuden käsittelyyn toukokuun lopulla.

Ähtärin kirpputori on ainoa vapaaehtoisten säännöllisesti ylläpitämä kirpputori, jossa on kerätty varoja Suomen UNICEFille. Kavalluksen paljastumisen jälkeen Ähtärin kirpputorin toiminta on päätetty tässä muodossaan lopettaa vuoden 2019 aikana. Samalla Suomen UNICEF on parantanut entisestään ohjeistustaan vapaaehtoisille ja tehostanut varainhankinnan valvontaa yhteistyössä vapaaehtoisryhmien kanssa.

– Mikäli olet ollut Ähtärin kirpputorin asiakas, pyydämme mitä nöyrimmin anteeksi. Olemme yhtä pahoillamme ja harmissamme kuin lahjoittajamme. Nämä rahat oli tarkoitettu maailman heikoimmassa asemassa oleville lapsille. Teemme kaikkemme, jotta varat saadaan perittyä, sanoo Suomen UNICEFin viestintäjohtaja Riikka Kämppi.

Suomen UNICEFilla on maan kattava vapaaehtoisverkosto, johon kuuluu noin 2 000 vapaaehtoista 40 eri paikkakunnalla. Yhteensä vapaaehtoiset keräävät vuosittain maailman lasten hyväksi noin 500?000 euroa. Vuonna 2017 Suomen UNICEF keräsi lahjoituksina kaikkiaan 25,8 miljoonaa euroa. 79 % käytettiin UNICEFin työhön kaikkialla maailmassa ja 21% keräysten toteuttamiseen ja hallintoon.

Suomen UNICEFin hallinto valvoo varojen keräämistä, tilittämistä ja käyttöä. Tämä valvonta pyrkii ehkäisemään väärinkäytökset ja paljastamaan ne, mikäli niitä tapahtuu. Suomen UNICEFilla toimitetaan vuosittain tilintarkastus, joista tuoreimman toteutti KPMG. Suomen UNICEF on palkittu laadukkaasta varojen ja toiminnan raportoinnistaan PwC:n Avoin Raportti -kilpailussa useasti, viimeksi vuonna 2017.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!

Paypal Tuki

Tue uutisharrastustani

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Akatemia

Login for Access

Username:
Password:

Google+