Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Tupakoinnista terassilla saa tänäkin keväänä alkunsa useampi tulipalo

Lämmin kevätaurinko houkuttaa ihmisiä ulos ja tupakoitsijat terasseilleTerassitupakoinnista levinnyt tulipalo on jokakeväinen ilmiö, joka aiheuttaa pahimmillaan koko kodin palamisen.

Ifissä on huomattu, että suurin riski terassitupakonnista aiheutuvalle tulipalolle on huhti-toukokuussa, kun sauhuttelijat siirtyvät ilmojen lämmetessä terasseille.

”Jos talven jäljiltä terasseille ei ole vielä tuhkakuppeja, tupakoitsijalla voi olla kiusaus karistaa tuhka ja tumpata tupakka terassilaitojen väliin. Se saa puolestaan kevättuulen kuivattamat roskat terassin alla kytemään. Ennen pitkää kytevät roskat sytyttävät terassilaudat ja pahimmillaan koko rakennuksen”, kuvaa tyypillistä tapahtumankulkua Ifin vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela.

Ifin vakuutustutkintaan huomattavat omaisuusvahingot aiheuttaneita tulipaloja, joiden syyksi epäillään terassitupakointia, tulee joka kevät useita. Näissä tapauksissa on palanut terassin lisäksi usein koko rakennus. Viime vuonna Ifin vakuutustutkija laski, että yhdellä pienellä paikkakunnalla oli vuorokauden aikana tupakoitu 1,2 miljoonan euron edestä: peräkkäisille päiville osui sekä omakotitalon että rivitalon tulipalot, joiden syiksi epäiltiin tupakointia terassilla.

”Todellisuudessa terasseilta syttyneitä tulipaloja on vakuutusyhtiölle ilmoitettuja tapauksia enemmänkin. Pienempiä tapauksia tai vähältä piti -tilanteita vakuutusyhtiölle ei raportoida”, Koskela sanoo.

Pienestä virheestä voi pahimmillaan syntyä todella merkittävät vahingot, jotka tupakoitsija voi ainakin osin itse joutua maksamaan.

”Kurjinta tietysti on, jos terassitupakoinnin seurauksena palaa koko koti muistoineen, ja edessä on pitkä aika evakkoasunnossa”, Koskela sanoo.

Hyvä uutinen on, että terassitupakoinnista syttyneiden tulipalojen estäminen on helppoa: se vaatii kunnollisen tuhkakupin ja hitusen vaivaa.

”Tuhkat ja tumpit tumpataan huolellisesti palamattomaan ja kannelliseen tuhkakuppiin. Muoviset kertakäyttöastiat ja lasten muovilelut eivät sovellu tuhka-astioiksi, koska niissä syttyvät tumpit sulattavat astian, jolloin tuli pääsee helposti leviämään. Tuhkakupin pohjalle kannattaa laittaa mielellään vettä. Kuppi pitää myös muistaa tyhjentää säännöllisesti”, Koskela neuvoo.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+