Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Työttömien Keskusjärjestön vuosikokouksen julkilausuma: Tulevan hallituksen turvattava riittävät työllisyysmäärärahat ja palvelut työttömille

Työttömien Keskusjärjestön vuosikokous vaatii työttömille työtakuuta sekä riittävää panostusta työllisyysmäärärahoihin ja palveluihin. Työmarkkinatukea on korotettava 300 eurolla kuukaudessa.

Työttömien Keskusjärjestön jäsenistö oli tänään koolla vuosikokouksessaan Jyväskylässä. Keskusjärjestö on syvästi huolissaan kasvavasta eriarvoisuudesta ja pitkäaikaistyöttömien ja työmarkkinoilla tukea tarvitsevien asemasta.

Aktiivimalli on ollut leikkuri, joka on piinannut työttömiä taloudellisesti ja henkisesti. Kun töitä tai palveluita ei ole kaikille saatavilla, malli koetaan syyllistävänä. Työttömien Keskusjärjestö katsoo, että aktiivimallia koskeva laki on kumottava.

Työmarkkinatuki on työttömien yleisin rahallinen etuus, mutta raskaasti verotettuna riittämätön elämiseen. Euroopan neuvosto on jo useasti moittinut Suomea perusturvan liian alhaisesta tasosta. Työttömien Keskusjärjestö vaatii työmarkkinatuen korottamista 300 eurolla kuukaudessa EU:n minimitasolle.

Keskusjärjestö esittää työtakuun käyttöönottoa. Malli tarkoittaa sitä, että palkkatukioikeutta aikaistetaan ja laajennetaan nykyisestä. Nuorille on järjestettävä työtä tai koulutusta kolmen kuukauden työttömyyden jälkeen. Julkisen sektorin on turvattava työtakuun toteutuminen.

Keskusjärjestön jäsenistön mukaan työllistymistä tukevia keinoja on lisättävä ja erityisesti palkkatuen käyttöä on edistettävä. Työttömille on turvattava oikeus tehokkaaseen uraohjaukseen ja työhönvalmennukseen. Järjestöjen työllistävään toimintaan on turvattava riittävät resurssit.

Työttömille kuuluvat lakisääteiset terveystarkastukset tulee taata kaikissa kunnissa. Palvelujen saatavuus ja laatukriteerit on tarkemmin määriteltävä. Jatkotoimenpiteiden tulee olla maksuttomia. 

Työttömien Keskusjärjestö haluaa kiinnittää huomiota työttömään ihmisenä, kansalaisena ja yhteiskunnallisena toimijana. Työ on oleellinen osa ihmisen identiteettiä, hyvinvointia ja osallisuutta. Työhön kuuluu muitakin arvoja ja etuja kuin palkka.

Työttömät kokevat usein, että heiltä itseltään on viety päätösvalta ja toimijuus heitä koskevissa asioissa. Esimerkiksi pyynnöistä huolimatta asiakas ei saa kasvokkaista aikaa asiansa selvittämiseksi.

Keskusjärjestö kannattaa kansalaisaloitetta TE-palveluiden asiakkaan aseman ja oikeuksien parantamisesta.  Asiakkaille on taattava samanlaiset palvelut asuinpaikasta riippumatta. Työttömälle kuuluu tieto hänen oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan. Tällä hetkellä asiakkaiden yhdenvertaisuus ei palveluissa toteudu.

Työttömien Keskusjärjestö on riippumaton kansalaisjärjestö, joka toimii jäsenistönsä ja työttömien edunvalvojana. Keskusjärjestöön kuuluu noin 80 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä noin 5000 jäsentä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+