Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Oikeus: Vainajan viimeistä tahtoa ei pidä huomioida, syksystä asti säilössä ollut ruumis on vietävä Helsingistä Rovaniemelle haudattavaksi

Helsingin hovioikeus on tänään antallaan tuomiolla pysyttänyt käräjäoikeuden tuomion, jonka mukaan Helsingissä viimeiset vuotensa asuneen henkilön (s. 1928 ja k. 2018) hautaaminen määrättiin tapahtuvaksi vainajan aikaisemmalle pitkäaikaiselle kotipaikkakunnalle Rovaniemelle.

Vainajan lähiomaiset eivät olleet päässeet yksimielisyyteen siitä, tuliko vainaja haudata Helsinkiin vai Rovaniemelle. Helsingissä asuneet ja vainajan hoitamisesta sekä huolenpidosta tämän viimeiset elinvuodet huolehtineet kaksi lasta vaativat hautaustoimilain 23 §:n mukaisessa kanteessaan, että vainaja määrätään vuonna 2016 ilmaisemansa tahtonsa mukaisesti haudattavaksi Helsinkiin. Vainajan puoliso ja yksi lapsista puolestaan katsoivat omassa kanteessaan, että hautaamisen tulee tapahtua Rovaniemelle. Heidän mukaansa vainaja ei ollut voinut antaa enää vuonna 2016 muistisairaudestaan johtuen pätevää toivetta hautaamisen paikasta. Puolisot olivat asuneet pitkään Rovaniemellä, jossa myös vainaja oli tehnyt pitkän ja merkittävän uran.

Käräjäoikeus katsoi, että muistisairaudesta esitetty selvitys huomioon ottaen vainaja ei ollut voinut antaa enää vuonna 2016  pätevää toivomusta hautaamisestaan. Vainajan asuinpaikan merkityksen osalta käräjäoikeus totesi, että vainaja oli muuttanut Helsinkiin ainoastaan siitä syystä, että hänen viimeisinä elinvuosinaan tarvitsemansa hoito saataisiin järjestettyä parhaalla mahdollisella tavalla. Hänen puolisonsa asui Rovaniemellä, joka oli ollut pitkään perheen yhteinen asuinpaikka. Käräjäoikeus katsoi, että hautaamisen tuli tapahtua Rovaniemelle ja määräsi lesken ja yhden lapsista huolehtimaan hautaamisesta.

Oman kanteensa hävinneet kaksi lasta valittivat hovioikeuteen ja vaativat edelleen, että vainaja määrätään haudattavaksi Helsinkiin. Hovioikeus katsoi asiassa tulleen näytetyksi, että vainaja oli vuonna 2016 ilmaissut suullisesti toivomuksensa tulla haudatuksi Helsinkiin. Lääketieteeellisen selvityksen perusteella hovioikeus kuitenkin katsoi, että vainajan henkinen ja oikeudellinen toimintakyky ei ollut enää vuonna 2016 sellainen, että hänen voitaisiin katsoa olleen kykenevä antamaan pätevänä pidettävän tahdonilmaisun hautaamisestaan. Näin ollen vainajan toiveelle ei voitu antaa merkitystä.

Vainajan Helsingissä asumisen osalta hovioikeus totesi vastaavalla tavalla

kuin käräjäoikeus, että asumisella Helsingissä oli haluttu varmistaa asianmukainen hoito ja tästä syystä vainajan kotipaikan vaihtumisesta vuonna 2002 ja vuonna 2009 alkaneesta pysyvästä asumisesta Helsingissä ei voitu tehdä hautaustoimilain tarkoittamaa olettamaa, että hautaamisen tulisi tapahtua Helsinkiin.

Hovioikeus tuomiollaan pysytti käräjäoikeuden ratkaisun lopputuloksen. Vainaja määrättiin siis haudattavaksi Rovaniemelle.  

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+