Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:TIETOLIIKENNE: Hattulan valokuituselvitys tarjoaa kolmea toteuttamismallia

Hattula toteutti syyskuussa 2018 avoimen kuntalaiskyselyn valokuituun liittyen. Vastauksia saatiin yli 300 kappaletta ja kyselyn perusteella 76 % vastaajista oli kiinnostuneita valokuidusta, mikäli sellainen olisi saatavilla. Alustavassa kyselyssä ei mainittu erikseen liittymämaksuja, mutta tavallisesti julkisella rahalla tuettujen kuntaverkkojen liittymämaksut ovat vaihdelleen muutamien satasien ja 2500 euron välillä. 

Hattulan kyselyn perusteella käynnistettiin tammikuussa valokuituselvitys, jonka tarkoituksena oli kartoittaa edellytyksiä sekä erilaisia vaihtoehtoja valokuituverkon toteuttamiseksi kunnan alueella.

Selvityksen toteutti kunnanjohtajan toimeksiannosta Orbion Consulting Oy ja selvityksen aikana järjestettiin myös kuntalaistilaisuus. Loppuraportti johtopäätöksineen luovutettiin kunnalle huhtikuun alussa. Kolme vaihtoehtoista, mutta ei toisiaan poissulkevaa toteuttamismallia selvityksen mukaan ovat o Kunnan mahdollisuudet valokuituverkon rakentamiseen o Kunnan mahdollisuudet edistää markkinaehtoista kehitystä o Kunnan mahdollisuudet tukea nk. kyläverkkohankkeita

Kunnan oman valokuituverkon rakentaminen olisi vuosien merkittävä panostus, jonka kokonaishinta liikkuisi noin 3,7-5,5 miljoonan välillä hankkeen laajuudesta riippuen. Tämän vuoksi kattavan, oman kuntaverkon rakentaminen ei julkisen tuen puutteesta johtuen ole varsinkaan tiukassa taloudellisessa tilanteessa perusteltua.

Hattulassa hiljattain käynnistynyt yhdistysohjelmahanke toisaalta voi edistää kyläverkkohankkeiden toteutumista, koska hanketyöntekijän on mahdollista tukea esimerkiksi kyläyhdistyksiä hankehakemusten tekemisessä. Lisäksi julkisen tuen suuruus on parhaimmillaan jopa 70 %, mikä toisi valokuidun käyttäjilleen edullisimmin saataville. 

Kyläverkkohankkeiden toteutuminen vaatii kylien omaa aktiivisuutta, johon Hattulan kunta lämpimästi kannustaa. Hämeen ELY-keskus lisäksi edellyttää 10% kuntaosuutta, johon Hattulan kunnan olisi mahdollisten kyläverkkojen osalta varauduttava, mikäli kunta kyseiseen malliin päättää tarttua. Valokuidun merkitys osana elinvoimapolitiikkaa on tiedostettu ja asiaa käsitellään seuraavan kerran elinvoimajaostossa

29.4. sekä kunnanhallituksessa 3.6.2019. Yhdistyksille mallia esitellään 24.4. järjestettävässä yhdistysohjelmahankkeen avaustilaisuudessa Hattula-Pirtillä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+