Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:HAUTARAUHA: Yli-Iin sankarihautausmaahan kohdistui ilkivaltaa torstaina

Oulun seurakuntayhtymän ylläpitämällä Yli-Iin sankarihautausmaalla kaadettiin torstaina 16.5. yksi sankarihautausmaan muistomerkeistä.  Lisäksi maahan kiinnitettyjä kukkamaljakoita oli kaadettu yhteensä 19 hautamuistomerkin luota.  Sankarihaudoille oli asetettu sinivalkoisia krysanteemeja sunnuntaina vietettävän valtakunnallisen Kaatuneiden muistopäivän vuoksi. Ilkivalta oli tapahtunut illalla kello 18 jälkeen.

Ilkivallan jäljet on nyt korjattu ja sankarihautausmaa on saatu entiseen asuunsa kukka-asetelmia myöten. Kaadettuun hautamuistomerkkiin ei tullut vaurioita. Ilkivallasta tehdään rikosilmoitus ja tapauksen tutkiminen jatkuu poliisin toimesta.

Oulun seurakuntayhtymän hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärvi pahoittelee tapahtunutta:

“Hautarauhan rikkominen on aina hyvin loukkaavaa vainajien omaisia kohtaan. Sankarihautausmaalla tapahtuvan ilkivallan kohdalla on kyse myös itsenäisen Suomen vapauden symbolin häpäisemisestä”.

Suomen sankarihautausmailla järjestetään sunnuntaina 19.5. Kaatuneiden muistopäivän juhlallisuuksia. Kaatuneiden muistopäivä on kaikissa Suomen aluetta ja/tai suomalaisia koskettaneissa sodissa tai muissa taisteluluonteisissa toimissa tai rauhanturvaamistehtävissä kaatuneiden sekä taistelujen aikana ja niiden päättymisen jälkeenkin kuolleiden, kuten teloitettujen ja vankileireillä menehtyneiden muistoksi vietettävä päivä.

Päivän vietto perustuu puolustusvoimien ylipäällikkö Carl Gustaf Emil Mannerheimin päiväkäskyyn, joka hän antoi talvisodan jälkeen keväällä 1940.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+