Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:PIETARSAARI: Siikaluodon alikulun rakentaminen aloitetaan

Kuva: Ramboll Finland Oy

Näin suuren Pietarsaaren infrastruktuuria koskevan hankkeen kokee vain kerran elämässään. Näin Frank Bäcksholm, kaupungin kunnallisteknisen osaston rakennuttajainsinööri, tiivistää runsaan vuoden kuluttua valmistuvan miljoonahankkeen.

Tällä viikolla aloitetaan työ Pietarsaaren keskustan yhdistämiseksi Siikaluotoon junaradan alta kulkevan alikulun kautta. Hankkeen arvioidaan maksavan yhteensä 3,7 miljoonaa euroa ja valmistuvan syksyllä 2020. Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Kreate Oy.

– Tällaista kokee vain kerran elämässään. Kokonaiskustannukset arvioidaan 3,7 miljoonaan euroon. Kuusisaaren uusi risteys on samaa kokoluokkaa, mutta investointi tehdään huomattavasti pienemmällä alalla, toteaa Frank Bäcksholm, kaupungin kunnallisteknisen osaston rakennuttajainsinööri.

Kuva: Ramboll Finland Oy

Kaupungin keskustan liikenne ylittää nykyisin rautatien Koulukadun ja Pietarintien tasoristeyksissä. Bäcksholmin mukaan rautatie muodostaa esteen kaupungin keskustan ja Siikaluodon välille, erityisesti jalankulkijoita ja pyöräilijöitä ajatellen.

– Koulukadun risteys on vilkkaasti liikennöity, ja lisäksi vaikea ja vaarallinen. Alikulku helpottaa Koulukadun risteyksen liikennettä huomattavasti.

Syksyllä Tupakkamakasiinin ja linja-autoaseman Asematien puoleinen sisääntulotie otetaan pois käytöstä. Skeittirampit siirretään väliaikaisesti putkitöiden ajaksi.

– Linja-autoasemalle tuleva liikenne johdetaan sen jälkeen asemalle Jaakonkadulta linja-autojen nyt käyttämää tietä pitkin, mutta eri liikennejärjestelyin. Tehtaankadun ekopiste ja sinne johtava tie siirretään lähemmäs Citymarketia, sanoo Bäcksholm.

Rakennustyöt vaikuttavat myös junaliikenteeseen. Bäcksholmin mukaan Väyläviraston kanssa on sovittu päivämäärät, jolloin raiteet ovat pois käytöstä. Ensimmäinen keskeytys tapahtuu 6.6.

Lue lisää: 

https://www.jakobstad.fi/ajankohtaista/siikaluodon-alikulun-rakentaminen-aloitetaan

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+