Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Posti- ja logistiikka-alan unioni: Posti ei arvosta osaamista ja ammattitaitoa-peräti 200 irtisanotaan

Posti ilmoitti tänään lopettavansa 18 Postin omaa myymälää, joka tarkoittaa käytännössä koko jäljellä olevan myymäläverkon lakkauttamista. 106 Postin asiakkaita ammattitaidolla palvelevaa palvelumyyjää irtisanotaan ja jäljelle jää koko maahan vain kuusi postia. Samalla ilmoitettiin, että postinjakelun esimies- ja tukiorganisaatiosta puolet tullaan ajamaan alas, joka merkitsee 94 henkilön irtisanomista.

– Kyllä tämä karmeaa on, varsinkin Kehä kolmosen ulkopuolella. Postin pakettiautomaateilla ei korvata oman henkilökunnan asiantuntemusta. Kilpailijoiden pakettiautomaattejakin on joka kauppakeskuksessa Postin rinnalla. Miksi Posti ei halua erottua hyvällä asiakaspalvelulla, ihmettelee Postin myymälöiden pääluottamusmies Erja Hakkola.

Omat myymälät ovat Hakkolan mukaan olleet Postille yhteiskunnallisestikin merkittävä käyntikortti ja kilpailuvaltti, josta päätettiin nyt luopua.

– Edelleenkään ei annettu arvoa osaamiselle ja ammattitaidolle, joka meidän ihmisillä on kiistaton. Surullisinta tässä on se, että taas irtisanotaan Postille uskollisia työntekijöitä.

Puhdistus esimieskentässä

Postin ylimitoitetut säästösuunnitelmat kohdistuvat voimakkaasti myös esimieskenttään. Tänään päättyneissä yt-neuvotteluissa Posti päätti lakkauttaa kokonaan jakelupäällikön, tuotantoesimiehen, suunnittelupäällikön ja prosessisuunnittelijan tehtävät. Tehtävien lakkauttaminen tarkoittaa 94 henkilön irtisanomista.

Lisäksi Posti lakkauttaa valtakunnallisen ohjauskeskuksen, joka vastaa Postin ongelmatilanteista vuorokauden ympäri.

– Tulevaisuudessa postinjakelussa esimies vastaa 100-120 jakajasta, osassa maata useamman jakelutoimipaikan osalta. Tämä on mahdoton tehtävä, sanoo Postin valtakunnallinen pääluottamusmies Mirja Sandberg.

Sandberg muistuttaa lisäksi, että esimiestyöllä on merkittävä osuus myös jakelun laadussa.

– Esimiehen tulee kyetä olemaan jakajien tukena monenlaisessa tilanteessa ja johtamaan toimintaa niin, ettei postinjakelu onnahtele. Postin asiakkaiden pitäisi saada palvelulupauksen mukaiset palvelut laadukkaina.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!

Paypal Tuki

Tue uutisharrastustani

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Akatemia

Login for Access

Username:
Password:

Google+