Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Espanjasta varastettuja autoja myytiin Suomessa: Autokaupan syytteet törkeästä rahanpesusta hylättiin

Pirkanmaan käräjäoikeus on 7.6.2019 tuominnut kaksi autoliikkeen edustajaa ehdollisiin vankeusrangaistuksiin tuottamuksellisista rahanpesurikoksista. Tapahtumat liittyivät vuosina 2017-2018 Saksasta maahantuotuihin hybridiautoihin.

Autoliikkeen toimeksiannosta maahantuoduista hybridiautoista kuusi paljastui alkuperältään Espanjasta anastetuiksi. Näistä kolmen auton osalta autoliikkeen edustajien katsottiin menetelleen törkeän huolimattomasti jättäessään selvittämättä autojen osto-olosuhteita ja omistajatietoja.

Autoliikkeen enemmistöosakas tuomittiin menettelystään puolen vuoden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja kolmen vuoden mittaiseen liiketoimintakieltoon. Vähemmistöosakas tuomittiin menettelystään kolmen kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Autoja Saksasta hakeneelle henkilölle tuomittiin sakkorangaistus.

Asiassa jäi selvittämättä autojen hakijan ja autoliikkeen edustajien tienneen autojen olleen varastettuja, minkä vuoksi syytteet tahallisista rikoksista hylättiin. Samoin käräjäoikeus hylkäsi myöhemmin anastetuksi paljastuneen auton eteenpäin myynyttä yksityishenkilöä koskeneen syytteen kokonaisuudessaan.

Asia on ratkaistu kolmen tuomarin kokoonpanossa. Ratkaisu on yksimielinen.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+