Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

EuroHPC supertietokoneen sijoittuminen Kajaaniin laajentaa Kajaanin datakeskuskeskittymän eurooppalaiseksi

Havainnekuva: Kuvaoikeudet: CSC – Tieteen tietotekniikan keskus 

Kajaaniin on syntynyt kansallisen tason ja Euroopan mittakaavassakin merkittävä, uniikki suurteholaskennan keskus. Kajaanin Renforsin Rannan yritysalueelle ovat keskittäneet HPC -toimintaansa julkinen toimija, Tieteen ja tietotekniikan keskus CSC sekä kaupallinen, kansainvälisesti toimiva Herman IT.  Nyt keskittymä laajenee Euroopan tason toimijaksi EuroHPC:n sijoittuessa Kajaaniin.

Renforsin Rannan yritysalueen etuna on sen erinomainen teollinen energiainfra, mikä takaa alueelle ja sinne sijoittuville toimijoille merkittävät kasvuedellytykset. 

Datakeskusten rakentamiseen ja ylläpitoon jo vuosia erityisosaajia tuottanut Kajaanin ammattikorkeakoulu on saanut nyt kansallisen tason roolin  tekoälyn kehittäjänä. Tulevana syksynä käynnistyvä uusi koulutus tarjoaa jo pian tekoälyn ja data-analytiikan uusia osaajia.

Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva: “Kajaanin toimijoiden strategiatyöllä on saatu aikaan toimiva datakeskusekosysteemi yhteisillä päämäärillä, ennakoinnilla ja hyvillä valmiuksilla sekä valitulla erityisosaamisella. Nyt Kajaanin osaaminen on tunnustettu Euroopan tasolla. Kaupunki on tukenut pitkäjänteisestI dataosaamista ja CSC:n kehitystoimintaa paikkakunnalla. Onnittelen CSC:tä hienosta onnistumisesta eurooppalaisessa kilpailussa supertietokoneista ja kiitän opetus- ja kulttuuriministeriötä sekä työ- ja elinkeinoministeriötä niiden tuesta hankkeelle.”

Maakuntajohtaja Pentti Malinen: “EuroHPC supertietokoneen sijoittuminen Kajaaniin luo aivan uusia mahdollisuuksia alan osaamisen ja liiketoiminnan kasvulle.  Kainuun Liitto on rahoittanut datakeskuskehittämistä ja data-analytiikkaa pitkään, ja nyt se tuottaa hedelmää. Mikäli myös Koilllisväylän datakaapeli toteutuu, ja sen sisämaan runkoreitti kulkee Kajaanin kautta, niin se luo taas uusia mahdollisuuksia tuodessaan alueen potentiaalin globaalien toimijoiden ulottuville entistä paremmin. CSC ja se tukena olleet ministeriöt ansaitsevat suuret onnittelut ja kiitokset hienosta työstä.”

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+