Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Toukokuu oli kohtalokas vesillä liikkujille: 10 hukkunutta

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan toukokuussa hukkui 10 miestä. Suurin osa hukkumisista oli seurausta veneen tai kajakin kaatumisesta. Yhteensä tammi-toukokuussa hukkui ennakkotilastojen mukaan 23 ihmistä.

  • Toukokuussa tapahtuneiden hukkumisten lisäksi myös kesäkuun alussa vesillä on jo valitettavasti ehtinyt tapahtua muutamia kohtalokkaita onnettomuuksia. Tyypillisesti vesiliikenteen hukkumisonnettomuudet tapahtuvat melko lähellä rantaa, tutuilla vesillä, jossa ollaan liikkeellä pienellä moottori- tai soutuveneellä. Iso osa näistä hukkumisista olisi vältettävissä, mikäli ihmiset käyttäisivät asianmukaisia pelastusliivejä, huomioisivat sääolosuhteet ja tiedostaisivat muutenkin veteen liittyvät riskit, muistuttaa SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen.
  • Myös sup-laudalla, kanootilla tai vesijetillä vesiurheilua harrastavien on syytä käyttää käyttötarkoitukseen sopivia kelluntaliivejä, vaikka olisivatkin uimataitoisia. Toistaiseksi myös märkäpuvun, tai veden lämpötilasta ja retken pituudesta riippuen jopa kuivapuvun, käyttö on suositeltavaa.

Pitkään odotetun hellejakson ja koulujen lomien alkaminen houkuttelee ihmisiä rannoille. Toistaiseksi uimiseen liittyviltä turmilta on touko-kesäkuun vaihteessa vältytty.

  • Uimareiden on hyvä muistaa, että uidaan rannan suuntaisesti, jotta jalat yltävät tarvittaessa pohjaan. Uimaan ei tule lähteä yksin, jotta tarvittaessa on joku paikalla auttamassa yllättävän tilanteen sattuessa. Kylmä vesi voi kangistaa pidemmällä matkalla, joten turhia riskejä kannattaa välttää, Heinonen toteaa.
  • Erityisesti rannalla pulikoivia ja leikkiviä lapsia tulee valvoa herkeämättä ja riittävän lähellä – mielellään käsivarren mitan päässä. Hukkuminen tapahtuu yleensä hiljaa ja todella nopeasti. Jos katse on esimerkiksi kännykässä tai kirjassa, niin kohtaloksi koituva tilanne saattaa jäädä huomaamatta. Mökillä perheen pienimmille voi rannan läheisyydessä pukea pelastusliivit päälle ja lisäksi kannattaa sopia, kuka milloinkin lasten valvonnasta vastaa.

Toukokuun hukkumiskuolemista tapahtui neljä Etelä-Suomessa, kaksi Länsi- ja Sisä-Suomessa sekä Itä-Suomessa ja yksi Lounais-Suomessa ja Pohjois-Suomessa. Viime vuonna toukokuussa hukkui ennakkotilastojen mukaan seitsemän ihmistä ja tammi-toukokuussa 19 ihmistä.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+