Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Toukokuu oli kohtalokas vesillä liikkujille: 10 hukkunutta

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan toukokuussa hukkui 10 miestä. Suurin osa hukkumisista oli seurausta veneen tai kajakin kaatumisesta. Yhteensä tammi-toukokuussa hukkui ennakkotilastojen mukaan 23 ihmistä.

  • Toukokuussa tapahtuneiden hukkumisten lisäksi myös kesäkuun alussa vesillä on jo valitettavasti ehtinyt tapahtua muutamia kohtalokkaita onnettomuuksia. Tyypillisesti vesiliikenteen hukkumisonnettomuudet tapahtuvat melko lähellä rantaa, tutuilla vesillä, jossa ollaan liikkeellä pienellä moottori- tai soutuveneellä. Iso osa näistä hukkumisista olisi vältettävissä, mikäli ihmiset käyttäisivät asianmukaisia pelastusliivejä, huomioisivat sääolosuhteet ja tiedostaisivat muutenkin veteen liittyvät riskit, muistuttaa SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen.
  • Myös sup-laudalla, kanootilla tai vesijetillä vesiurheilua harrastavien on syytä käyttää käyttötarkoitukseen sopivia kelluntaliivejä, vaikka olisivatkin uimataitoisia. Toistaiseksi myös märkäpuvun, tai veden lämpötilasta ja retken pituudesta riippuen jopa kuivapuvun, käyttö on suositeltavaa.

Pitkään odotetun hellejakson ja koulujen lomien alkaminen houkuttelee ihmisiä rannoille. Toistaiseksi uimiseen liittyviltä turmilta on touko-kesäkuun vaihteessa vältytty.

  • Uimareiden on hyvä muistaa, että uidaan rannan suuntaisesti, jotta jalat yltävät tarvittaessa pohjaan. Uimaan ei tule lähteä yksin, jotta tarvittaessa on joku paikalla auttamassa yllättävän tilanteen sattuessa. Kylmä vesi voi kangistaa pidemmällä matkalla, joten turhia riskejä kannattaa välttää, Heinonen toteaa.
  • Erityisesti rannalla pulikoivia ja leikkiviä lapsia tulee valvoa herkeämättä ja riittävän lähellä – mielellään käsivarren mitan päässä. Hukkuminen tapahtuu yleensä hiljaa ja todella nopeasti. Jos katse on esimerkiksi kännykässä tai kirjassa, niin kohtaloksi koituva tilanne saattaa jäädä huomaamatta. Mökillä perheen pienimmille voi rannan läheisyydessä pukea pelastusliivit päälle ja lisäksi kannattaa sopia, kuka milloinkin lasten valvonnasta vastaa.

Toukokuun hukkumiskuolemista tapahtui neljä Etelä-Suomessa, kaksi Länsi- ja Sisä-Suomessa sekä Itä-Suomessa ja yksi Lounais-Suomessa ja Pohjois-Suomessa. Viime vuonna toukokuussa hukkui ennakkotilastojen mukaan seitsemän ihmistä ja tammi-toukokuussa 19 ihmistä.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+