Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

LOVIISA PRIDE ON TASA-ARVON JA IHMISOIKEUKSIEN JUHLA

Loviisassa järjestetään ensimmäistä kertaa LHBTIQ-oikeuksia puolustava Pride-tapahtuma 6.7-7.7 2019, osana TransFolk Kucku Final Destination tapahtumaa.

Teema

Loviisa Priden teema on ”Equal Lov Is A Human Right” eli ”tasa-arvoinen Lov (rakkaus tai Loviisa) on ihmisoikeus.”  Koska Loviisa Pride on osa taidefestivaalia, nostetaan tapahtumassa LHBTIQ-, ihmisoikeus-, ja identiteettikysymyksiä  esiin erityisesti taiteen ja kulttuurin keinoin.

Osallistuminen

”Toivomme, että kaikki Loviisan ja lähialueiden yksilöt, yhteisöt, instituutiot, yritykset ja yhdistykset sekä kaupungin eri tahot, varsinkin koulut, nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoimet osallistuvat ja näyttävät olevansa LHBTIQ-vähemmistöjen puolella,” tapahtuman järjestäjät kuvailevat viestiään.

Prideen voi osallistua todella monin eri tavoin; mahdollisemman monen loviisalaisen toivotaan osallistuvan kulkueeseen ja puistopiknikiin, jotka tulevat olemaan hauska kaikenikäisille sopiva kaupunkijuhla sekä tietysti merkityksellinen kannanotto. Vapaaehtoisuus on myös keino osallistua Prideen, mm. erilaisiin käytännön tehtäviin sekä liikenteenohjaukseen kulkueen aikana tarvitaan talkooväkeä. Priden järjestämisestä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä  kuckutransfolk@gmail.com

Loviisa Priden arvoja monimuotoisuuden puolesta voi myös nostaa esille liputtamalla sateenkaari-lipulla tai ripustamalla pyykit narulle sateenkaaren väreissä ja jakamalla kuvia somessa tunnisteella #tvattlina. Erilaiset yhteisöt ja yritykset voivat myös ottaa Priden huomioon omissa toiminnoissaan ja tiloissaan esim. laittamalla Loviisa Priden julisteen esiin. Mm. Loviisan Agricola seurakunta järjestää Loviisan ensimmäisen sateenkaarimessun, Satbodan Radio järjestää Queer-teemaisen bileillan, Radio Queen Loviisa suunnittelee Pride-teemaista lähetystä ja kaupungin yksiköistä ainakin Loviisan kaupungin museo tulee liputtamaan sateenkaarilipulla.

LOVIISASSA TAPAHTUU PRIDEN TIIMOILTA:

1.6-5.7

Ti–su klo 12–17

Almintalo: Drop-in itsepalvelu kulkuevalmistelutyöpaja. Työpajan tuotokset tuodaan valmiiksi kulkueen alkupaikalle.

Tiistai 18.6

17:30-20:00

Almintalo: Vapaaehtoisten tapaaminen, jossa mm. mahdollisuus tehdä oma kyltti tai muuta värikästä rekvisiittaa kulkueeseen.

Perjantai  5.7

14:00-17:00
Almintalo: Festivaalin taiteilijoiden vetämiä erilaisia työpajoja, joissa valmistaudutaan kulkueeseen, mm. mahdollisuus tehdä oma kyltti tai muuta värikästä rekvisiittaa.

Lauantai 6.7

9:00-12:30

Loviisan tori: Pride aamiaisklubi, jossa mm.

  • Kulkuetyöpaja, kylttejä jne
  • Vieno Motors anarkofloristi-tiimi koristelee kulkueeseen osallistujia puettavin kasvein ja kukin. Ilona Valkosen taideprojekti.
  • Studio Vilgefortis, partastudio naisille ja muille parrattomille. Heidi Lunabban osallistava performanssi.

12:30

Ankkuripuisto (torin alapuolella oleva puisto): Kulkue kerääntyy.

  • Tanssi-Liike Työpaja

13:00

Kulkue

Lähtö Ankkuripuistosta, reitti kulkee kohti Suolatoria, alas Laivasillalle, kohti kurkisuihkulähdettä, ylös torille päin ja Kappelipuistoon.

14:00

Kappelipuisto: Pride puisto-piknik kaikenikäisille, jossa mm

  • Musiikkia: Afro Jazz Quintet, Voice Crack ja lastenbändi Raka Bananer
  • Drag esitys
  • NoCore tanssiesitys
  • ”I was told I chop wood like a ballerina” Freja Bäckmanin osallistava halkojenhakkaus ääniperformanssi
  • Drop-in sirkustyöpaja kaikenikäisille, jota vetää Stav Meishar ja Amandine Doat

19:00

Liikuntahalli: Sibiry Konate company “Dambe” tanssiesitys.

20:00

Laivasilta: Saltbodan Radio Party Goes Queer

Sunnuntai 7.7

10:00

Loviisan kirkko: Sateenkaarimessu, jonka jälkeen aamiainen

13:00

Loviisan kaupungin museo: ”Missä on Loviisan LHBTIQ-historia?” -keskustelutilaisuus TransFolk-taiteilijoiden ja museon henkilökunnan kanssa.

KAIKKI OHJELMA ON ILMAISTA! Poikkeuksena aamiainen torilla, mutta kaikki ovat luonnollisesti tervetulleet osallistumaan aamiaisklubin ohjelmaan ilman aamiaisen ostamista.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+