Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Suostumus2018-kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle

Suostumus2018-kansalaisaloite seksuaalista itsemääräämisoikeutta kunnioittavan raiskauslainsäädännön puolesta luovutettiin eduskunnan lainsäädäntöjohtajalle tänään keskiviikkona. Kansalaisaloite keräsi joulukuun alkuun mennessä yli 55 000 allekirjoitusta.

– Me haluamme varmistaa, että jokaisen oikeus päättää omasta kehostaan turvataan uudistuksen myötä täysimääräisesti. Kun aloimme tekemään Suostumus-kampanjaa, en olisi uskonut, että aloitteen tavoitteet kirjataan hallitusohjelmaan 1,5 vuotta myöhemmin, sanoi kansalaisaloitekampanjaa vetänyt Iiris Suomela.

Uuden hallitusohjelman mukaan raiskauslaki muutetaan kokonaan, ja uudistuksen lähtökohtina ovat koskemattomuus ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus. Raiskauksen määritelmä muutetaan suostumuksen puutteeseen perustuvaksi. Hallitusohjelmassa on myös muita seksuaalirikosten uhrien asemaa parantavia muutoksia.

Suostumus2018-kansalaisaloitteen perustana oli, että raiskaus määriteltäisiin rikoslaissa suostumuksen puutteen, ei käytetyn väkivallan tai sen uhkan kautta. Suostumuksen puutteen nostaminen raiskauksen määritelmän keskiöön tarkoittaisi, että kaikissa tapauksissa, joissa uhri ei ole pystynyt antamaan suostumustaan tekoon, olisi kyseessä raiskaus.

Kampanjassa ovat mukana muun muassa Amnesty Internationalin Suomen osasto, Naisasialiitto Unioni sekä lukuisat opiskelija- ja nuorisojärjestöt. Aloitteelle ovat ilmaisseet tukensa muun muassa Amnestyn pääsihteeri Kumi Naidoo, näyttelijä Krista Kosonen, vloggaaja ja runoilija Maiju Voutilainen, muusikko Brädi sekä moni muu julkisuudesta tuttu henkilö.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+