Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Suostumus2018-kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle

Suostumus2018-kansalaisaloite seksuaalista itsemääräämisoikeutta kunnioittavan raiskauslainsäädännön puolesta luovutettiin eduskunnan lainsäädäntöjohtajalle tänään keskiviikkona. Kansalaisaloite keräsi joulukuun alkuun mennessä yli 55 000 allekirjoitusta.

– Me haluamme varmistaa, että jokaisen oikeus päättää omasta kehostaan turvataan uudistuksen myötä täysimääräisesti. Kun aloimme tekemään Suostumus-kampanjaa, en olisi uskonut, että aloitteen tavoitteet kirjataan hallitusohjelmaan 1,5 vuotta myöhemmin, sanoi kansalaisaloitekampanjaa vetänyt Iiris Suomela.

Uuden hallitusohjelman mukaan raiskauslaki muutetaan kokonaan, ja uudistuksen lähtökohtina ovat koskemattomuus ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus. Raiskauksen määritelmä muutetaan suostumuksen puutteeseen perustuvaksi. Hallitusohjelmassa on myös muita seksuaalirikosten uhrien asemaa parantavia muutoksia.

Suostumus2018-kansalaisaloitteen perustana oli, että raiskaus määriteltäisiin rikoslaissa suostumuksen puutteen, ei käytetyn väkivallan tai sen uhkan kautta. Suostumuksen puutteen nostaminen raiskauksen määritelmän keskiöön tarkoittaisi, että kaikissa tapauksissa, joissa uhri ei ole pystynyt antamaan suostumustaan tekoon, olisi kyseessä raiskaus.

Kampanjassa ovat mukana muun muassa Amnesty Internationalin Suomen osasto, Naisasialiitto Unioni sekä lukuisat opiskelija- ja nuorisojärjestöt. Aloitteelle ovat ilmaisseet tukensa muun muassa Amnestyn pääsihteeri Kumi Naidoo, näyttelijä Krista Kosonen, vloggaaja ja runoilija Maiju Voutilainen, muusikko Brädi sekä moni muu julkisuudesta tuttu henkilö.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+