Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

EU-ympäristöministerikokous vaikuttaa liikenteeseen pääkaupunkiseudulla keskiviikkona 10.7. ja perjantaina 12.7. – myös ilmailua rajoitetaan

Liikennevaikutuksia näillä reiteillä

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen ympäristöministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla, erityisesti Helsingissä ja Vantaalla, keskiviikkona 10.7.2019 ja perjantaina 12.7.2019.

Vieraiden saapuessa liikennevaikutuksia on Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kokouspaikkana olevan Finlandia-talon välillä keskiviikkona 10.7. noin kello 14–24.

Vieraiden poistuminen puolestaan aiheuttaa liikennevaikutuksia Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille perjantaina 12.7. noin kello 14–19.

– EU-kokouksen saattueet aiheuttavat säännöllisiä, lyhyitä katkoksia liikenteessä erityisesti keskiviikkona ja perjantaina. Torstaina vaikutuksia ei ole, arvioi sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Keskiviikkona ja perjantaina katkoksia iltapäiväruuhkan aikaan

Katkokset liikenteessä ovat todennäköisiä etenkin keskiviikkona iltapäiväruuhkan aikaan, kun kokousvieraat saapuvat Helsinkiin.

– Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä Helsingin keskustan suuntaan.

Liikenteessä on katkoksia myös perjantaina iltapäiväruuhkan aikaan, kun vieraat poistuvat lentokentälle.

– Tuolloin suosittelen ajamaan muita reittejä kuin Mannerheimintietä, Hämeenlinnanväylää, Kehä I:tä ja Tuusulanväylää. Helsingistä poistumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä, Lehtinen luettelee.

Lehtisen mukaan nyt pidettävän kokouksen liikennevaikutukset ovat selvästi vähäisempiä kuin viime viikon EU- kilpailukykyministerikokouksen.

– Saattueita on liikkeellä vähemmän ja vain tietyillä reiteillä, esimerkiksi Helsingin ydinkeskustassa ei ole saattueliikennettä.

Joukkoliikenne, pyöräily ja jalankulku

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.

Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi ja Poikkeusinfo-palvelussa.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Kokouspäiviä ennen ja niiden aikana kannattaa seurata seuraavia nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia:

Helsingin poliisilaitos: www.twitter.com/helsinkipoliisi, www.poliisi.fi/helsinki, www.facebook.com/helsinginpoliisilaitos, www.instagram.com/helsinkipoliisi
Itä-Uudenmaan poliisilaitos: www.twitter.com/iupoliisi
HSL: HSL.fi ja Poikkeusinfo-palvelu

Ilmailua rajoitetaan Finlandia-talon ympäristössä

Ilmailua rajoitetaan Helsingissä tilapäisellä lentokieltoalueella epävirallisen ympäristöministerikokouksen vuoksi. Rajoitukset alkavat keskiviikkona 10.7.2019 kello 8 ja päättyvät perjantaina 12.7.2019 kello 21.

Finlandia-talon ympäristössä on neliön muotoinen ilmailun rajoitusalue, joka ulottuu 700–1000 metrin etäisyydelle Finlandia-talosta. Kieltoalue ulottuu korkeussuunnassa 300 metriin maanpinnasta.

Kieltoalue on perustettu EU-kokouksen turvallisuusjärjestelyjen takia.

– Poliisi valvoo rajoitusta aktiivisesti ja puuttuu kaikkiin havaittuihin rikkomuksiin. Seuraamuksena on lähtökohtaisesti sakkorangaistus ja lisäksi rikoksentekoväline voidaan tuomita valtiolle menetetyksi, sanoo tapahtuman aikana lentotoiminnasta vastaava ylikomisario Sami Hätönen.

Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.

Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla eivätkä lentoja, jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

Lue lisää aiheesta ja tarkempia tietoja rajoituksista sivulta droneinfo.fi.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+