Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:KYBERHYÖKKÄYS: Porin kaupunki joutunut tietomurron kohteeksi

Keskiviikkona 7. elokuuta iltapäivällä yhdellä Porin kaupungin opetusverkon työasemalla havaittiin tietomurto. Kyseisen työaseman kautta oli saatu asennettua haittaohjelma opetusverkon käyttäjähakemistopalvelimille. 

– Haittaohjelman tarkoituksena oli datan kerääminen, joka on saattanut vaarantaa käyttäjien kirjautumistietoja. Varotoimenpiteenä kaikkien opetusverkon käyttäjien salasanat vaihdetaan, sanoo ICT-yksikön päällikkö Heikki Haaparanta.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että muuta kuin sähköposti- ja salasanatiedot eivät ole vaarantuneet. Koulujen ja päiväkotien henkilökuntaa sekä oppilaita on ohjeistettu salasanojen vaihtamisesta.

– Reagoimme tilanteeseen nopeasti, minkä vuoksi murto ei päässyt leviämään laajemmalle. Ainekset laajempaan vahinkoon olivat olemassa, toteaa Haaparanta.

Tietomurtoon johtaneet tapahtumat tullaan selvittämään tarkasti. 

– Seuraamme jatkuvasti, onko tietomurrosta aiheutunut muuta haittaa. Nyt näyttää siltä, että tilanne on saatu hallintaan ja toimintoja pystytään jatkamaan normaalisti, kertoo IT-palvelut-toimintayksikön esimies Jani Setälä.

Tapauksesta tullaan tekemään rikosilmoitus, kyberturvallisuusilmoitus sekä ilmoitus tietoturvaloukkauksesta.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+