Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Pori Pride -tapahtuma palaa kaupunkiin kuuden vuoden tauon jälkeen

Porin kaupunki on mukana lauantaina 17. elokuuta järjestettävässä Pori Pride -tapahtumassa. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa korostavalle tapahtumalle myönnettiin keväällä Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa.

Lauantaina Porin lipputangoissa liehuu sateenkaarilippuja ja lisäksi esimerkiksi Porin kulttuuri- ja liikuntalaitoksissa ollaan ensi viikolla Pride-tunnelmissa liputusten ja muiden tempausten merkeissä.

– Porin kirjastossa on koko viikon esillä Pride-henkinen kirjahylly, jossa esitellään teemaan sopivia teoksia. Taidemuseo puolestaan tarjoaa Pride-hengessä vapaan sisäänpääsyn kaikille lauantaina 17. elokuuta. Esillä on myös Pride-lippu, joka on koostettu taidemuseon kävijöiden kirjoittamista porilaisuudesta ja rakkaudesta kertovista muistilapuista, kertoo kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.

Pori Priden päätapahtuma on Pride-kulkue, joka lähtee lauantaina kello 12 Kauppatorilta Kirjurinluotoon. Kirjurissa vietetään puistojuhlaa, jossa kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Anne Liinamaa esittää kaupungin tervehdyksen tapahtumaväelle. Lisäksi Porin nuorisopalvelujen nuokkapaku osallistuu puistojuhlaan.

– Kaupunki on ottanut tapahtuman avosylin vastaan heti alusta lähtien ja tukenut sen toteuttamista laaja-alaisesti. Kaikesta tästä yhteistyöstä Pori Pride -työryhmä on innoissaan ja kiitollinen. Sanoilla ja käytännön teoilla on suuri merkitys. On erittäin arvokasta, että saamme puistojuhlaan myös kaupungin tervehdyksen, iloitsee Pori Pride -työryhmän jäsen Lari Kontula.

Ennen lauantain päätapahtumaa on luvassa ohjelmaa sateenkaariperheille, kun Porin pääkirjasto isännöi lasten omaa Perheiden Pride -tapahtumaa. Lapsille on kirjastossa muun muassa teatteria, rintamerkkien tekoa ja katuliitutaiteilua. Samaan aikaan vanhemmuudesta haaveileville sateenkaariperheille järjestetään “Miten lapsia tehdään?” -keskusteluhetki kirjaston tiloissa.

Vaikka Pori Pride huipentuu kulkueeseen ja puistojuhlaan, järjestetään Pride-henkistä ohjelmaa pitkin viikkoa. Koko viikon ohjelmaan voi tutustua tapahtuman verkkosivuilla.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+