Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Todennäköisesti pakastetilli ei ollut syynä ruokamyrkytysoireisiin Salossa

Salon kaupunki kertoi viime viikon perjantaina tutkivansa ruokamyrkytysepäilyä kaupungin ruokailupaikoissa. Kaikki tutkimustulokset eivät ole vielä valmistuneet, mutta tillinäytetulosten perusteella ruokamyrkytyksen lähde ei olisi ruuan valmistuksessa käytetty ulkomainen pakastetilli.

Kaupunki käyttää ruuan valmistukseen pääsääntöisesti kotimaisia kasviksia. Pakasteet ja säilykkeet tulevat paikalliselta toimittajalta ja tuoreet juurekset, vihannekset ja hedelmät kilpailutetaan kerran kuussa puitesopimuksella kahden toimittajan välillä. Tällä puitesopimusjärjestelyllä on nimenomaan pyritty hankkimaan sesongin mukaisia tuotteita.

Paikallinen toimittaja hankkii sopimukseensa kuuluvat elintarvikkeet omilta alihankkijoiltaan, jotka hankkivat nyt kyseessä olevan pakastetillin edelleen ulkomailta. Suomalaista pakastetilliä ei ole saatavilla ammattikeittiöpakkauksina.

Kaupunki ei voi valitettavasti käyttää tuoretta kotimaista tilliä kuin koristetarkoituksiin, sillä kaupungin valmistuskeittiöissä ei ole elintarvikelainsäädännön edellyttämiä käsittelytiloja niin sanottujen multatuotteiden eli esikäsittelemättömien elintarvikkeiden käsittelyyn. Esikäsittely edellyttäisi myös lisää työvoimaa.

Salon kaupungin keskuskeittiö, valmistus- ja palvelukeittiöt käyttävät kaikki vuonna 2017 kilpailutettuja elintarviketoimittajia. Kaupungin elintarviketoimittajat tällä hetkellä ovat Atria Oy, Kespro Oy, Kimmon Vihannes Oy ja Verainen Oy.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+