Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:NIMITYKSET: Ulkopoliittisen instituutin hallitus nimitti tohtori Mika Aaltolan instituutin uudeksi johtajaksi

Ulkopoliittisen instituutin (Upi) johtajaksi nousee ensi vuoden alussa ohjelmajohtaja Mika Aaltola.

Ulkopoliittisen instituutin hallitus päätti kokouksessaan 11.9. nimittää tohtori Mika Aaltolan Ulkopoliittisen instituutin johtajaksi kaudelle 1.1.2020-31.12.2024 äänin 5-4. Johtajan tehtävänä on johtaa tutkimuslaitoksen toimintaa ja vastata sen toiminnan kehittämisestä ja tuloksellisuudesta.

Mika Aaltola on toiminut Ulkopoliittisen instituutin Globaali turvallisuus -tutkimusohjelman ohjelmajohtajana vuodesta 2011. Aaltola on turvallisuuspolitiikan ja kansainvälisten suhteiden asiantuntija. Hänen tutkimuksensa käsittelevät muun muassa globaalihallinnan järjestelmiä, kyberturvallisuutta ja Yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikkaa. Aaltolalla on dosentuuri Tampereen yliopistoon ja hän on toiminut Tallinnan yliopiston vierailevana professorina vuodesta 2011. Lisäksi hän on ollut vierailevana tutkijana yliopistoissa Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Säädettynä kelpoisuusvaatimuksena johtajan virkaan on tohtorin tutkinto tai tohtorin arvoon oikeuttavat opinnäytteet, hyvä perehtyneisyys tutkimuslaitoksen toimialaan sekä käytännössä osoitettu johtamistaito ja -kokemus. Hallituksen työryhmä haastatteli kolme hakijaa, joiden tutkimusala ja työkokemus liittyivät Ulkopoliittisen instituutin tutkimuksen alaan. Instituutin hallitus oli erittäin tyytyväinen haastatteluun kutsuttujen hakijoiden tasoon.

Instituutin johtaja Teija Tiilikainen, jonka toinen kausi päättyy vuoden lopussa, siirtyy syksyn aikana Euroopan hybridiuhkien osaamiskeskuksen johtajaksi. Ulkopoliittisesta instituutista annetun lain mukaan henkilö voidaan nimittää instituutin johtajaksi enintään kahdeksi perättäiseksi viisivuotiskaudeksi.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+