Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Syytteitä nostettu Helsingin Laajasalossa tapahtuneista seksuaalirikoksista

Kihlakunnansyyttäjät ovat nostaneet syytteitä laajassa lapsiin kohdistuvassa seksuaalirikos-sarjassa. Helsingin käräjäoikeuteen on jätetty yhteensä 17 haastehakemusta. Asiakokonaisuudessa on nostettu syytteitä kahta henkilöä vastaan.

Vastaajille vaaditaan rangaistusta törkeistä raiskauksista, raiskauksista, törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, törkeästä huumausainerikoksesta sekä useista muista seksuaali-rikoksista ja laittoman materiaalin hallussapidosta.

Helsingin käräjäoikeudelle jätetyissä haastehakemuksissa on yhteensä 19 asianomistajaa. Asianomistajista lähes kaikki ovat olleet tapahtuma-aikaan alaikäisiä. Juttukokonaisuudessa syytekohtia on useita kymmeniä. Teot ovat tapahtuneet pääepäillyn asunnossa Helsingin Laajasalossa.

Ensimmäinen rikosepäily tuli poliisin tietoon vuodenvaihteessa 2018–2019, jonka jälkeen tutkinnan edetessä ilmeni useita uusia rikosepäilyjä. Koska kysymyksessä on vuosia jatkunut ja laaja seksuaalirikossarja, poliisi julkaisi poikkeuksellisesti mediassa pääepäillyn kuvan kesällä 2019 tavoittaakseen asiasta jotakin tietäviä ja mahdollisia uusia rikoksen uhreja. Rikosepäilyt ajoittuvat vuosien 2006–2019 väliselle ajalle.

Molemmat vastaajat ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Syyttäjät ovat pyytäneet asian käsittelyä suljetuin ovin ja koko oikeudenkäyntimateriaalin salaamista asianomistajien suojaamiseksi.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+