Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:ALKOHOLIJUOMAT: Alkoholin yhteenlaskettu matkustajatuonti väheni – mietojen alkoholijuomien tuonti kasvoi

Oluiden ja muiden panimotuotteiden sekä mietojen viinien matkustajatuonti lisääntyi, mutta välituotteiden eli väkevöityjen viinien ja juomasekoitusten sekä väkevien alkoholijuomien tuonti väheni. Koska matkustajat toivat ulkomailta aiempaa vähemmän väkevämpiä juomia, alkoholijuomien tuonti yhteensä sataprosenttiseksi alkoholiksi muunnettuna väheni 3,2 prosenttia.

Tiedot koskevat tarkastelujaksoa vuoden 2018 syyskuusta vuoden 2019 elokuuhun.

”Voidaan olettaa, että heinäkuussa Virossa ja Latviassa tehdyt alkoholijuomien veronalennukset ovat Suomessa vaikuttaneet panimotuotteiden matkustajatuonnin kasvuun”, toteaa johtava asiantuntija Thomas Karlsson THL:stä.

Sataprosenttiseksi alkoholiksi muunnettuna matkustajat toivat ulkomailta 6,5 miljoonaa litraa alkoholia vuoden 2018 syyskuusta vuoden 2019 elokuuhun. Edellisenä vastaavana tarkastelujaksona määrä oli 6,7 miljoonaa litraa.

Litroina alkoholijuomien matkustajatuonti oli 62 miljoonaa litraa. Kasvua edelliseen 12 kuukauden tarkastelujaksoon oli 6,9 prosenttia.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+