Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Tutkinnanjohtaja: Poliisin toiminnasta Kuopion väkivaltaisuuksissa 1.10.2019 ei esitutkintaa

Poliisin voimakeinojen käytöstä Kuopion väkivaltaisuuksissa on tehty esitutkinnan edellytyksiä koskeva esiselvitys. Se on tehty teknisen tutkinnan, kirjallisen selvityksen ja henkilökuulemisten perusteella.

Tutkinnanjohtajana toiminut aluesyyttäjä on esiselvityksen perusteella päättänyt, ettei esitutkintaa toimiteta.

Poliisi oli 1.10.2019 saanut ilmoituksen väkivallanteoista Kuopion Leväsellä sijaitsevassa oppilaitoksessa. Teoista epäilty oli lähestynyt poliisia aseistautuneena kookkaalla, vakavaan väkivaltaan soveltuvalla teräaseella ja ilmapistoolilla. Mies ei ollut totellut käskytystä, eikä poliisipartio saanut häntä luopumaan teräaseestaan.

Mies oli haavoittanut poliisia teräaseella, minkä jälkeen poliisi oli käyttänyt ampuma-asetta. Miehen kiinni ottamiseksi ja teräaseen pois saamiseksi poliisi oli käyttänyt etälamautinta ja poliisikoiraa.

Esiselvityksen perusteella kyseessä on ollut ensivaiheessa hätävarjelutilanne, jossa ampuma-aseen käyttö on ollut perusteltua. Kyseessä on ollut välitöntä ja vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle aiheuttavan henkilön toiminnan pysäyttäminen. Ampuma-aseen käytön lisäksi myös muut poliisimiesten tilanteessa käyttämät voimakeinot ovat olleet puolustettavia ja lievimpiä mahdollisia, eikä tilanteessa ole ollut mahdollista toimia toisin.

Esiselvityksen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä rikoksesta ketään tilanteeseen osallistunutta neljää poliisimiestä.

Esitutkinta ampuma-aseen käytön kohteena olleen miehen menettelystä jatkuu poliisin tutkinnanjohtajuudessa.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+