Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

JHL:n lakko vaikuttaa päiväkotien ja koulujen ruokapalveluihin Turussa 6.-8.11.2019

JHL:n laittoman ja lyhyellä varoitusajalla keskiviikkona alkavan lakon takia Turun kaupunki ei pysty tarjoamaan lapsille lämmintä ruokaa huomenna tai loppuviikolla kaupungin päiväkodeissa, peruskouluissa, lukioissa ja osassa Turun ammatti-instituutin koulutaloja. Vanhempia kehotetaan pakkaamaan lapsille eväät mukaan. Lakko vaikuttaa myös lukuisiin muihin kaupungin toimintoihin.

Turun kaupunki on tiedottanut Wilma-viestein lasten vanhempia lakon tiedossa olevista vaikutuksista.

Turun päiväkodeissa ja kouluissa on hyvin säilyvää ruokaa varattuna kolmeksi päiväksi.

Turun kaupunki muistuttaa vanhempia, että varmin tapa lasten saada ruoka nyt äkillisessä lakkotilanteessa on pakata eväitä lapsille mukaan. Eväiden on hyvä olla mahdollisimman hyvin lämpimässä säilyviä, sillä mahdollisuutta kylmäsäilytykseen tai eväiden lämmittämiseen ei ole.

Turun kaupunki pyrkii toimimaan niin, että lakon vaikutukset olisivat mahdollisimman vähäisiä lapsille ja nuorille.

– Kaupungilla ei ole ollut tietoa lakon ajankohdasta tai sen mahdollisista rajauksista, joten lakkoon varautuminen on ollut vaikeaa ja koulujen ja päiväkotien ruokailua on tällä aikataululla mahdoton järjestää, sanoo sivistystoimialan johtaja Timo Jalonen.

Lakko koskee lähes 20 000 lapsen ja nuoren ruokailua lähes 150 toimipisteessä.

Lakko vaikuttaa olennaisesti myös Arkean siivouksen, kiinteistönhoidon ja toimitilapalveluiden palvelutuotantoon. Lakon jälkeen siivouspalvelut jatkuvat palvelusopimuksen mukaisesti. Lakon aikana suorittamatta jäävät kiinteistönhoidon tehtävät hoidetaan lähtökohtaisesti heti lakon päätyttyä.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+