Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Pietarsaaren kaupunginhallituksen ehdotus vuoden 2020 talousarvioksi sisältää investointeja, joiden suuruus on 8,5 miljoonaa euroa. Niihin sisältyy uusi skeittipuisto, 80 000 euroa.

Pietarsaaren raatihuone Kuva: Santeri Viinamäki

Suurimpiin investointeihin sisältyvät keskustan ja Siikaluodon yhdistävän alikulun (2,7 miljoonaa euroa) ja Kuusisaaren risteyksen (0,35 miljoonaa euroa) viimeisteleminen. Hankkeet valmistuvat ensi vuonna. 

Lisäksi investointeihin sisältyy muun muassa skeittipuisto (80 000 euroa) sekä kiinteistöjen (1,5 miljoonaa euroa) ja katujen ja teiden (1,4 miljoonaa euroa) kunnossapitoinvestointeja.

– Pietarsaaren taloudellinen tilanne on edelleen vaikea. Mutta joillakin toimenpiteillä, esim. säästöillä ja hieman suuremmilla tuotoilla, verotuotot mukaan lukien, talousarvioehdotus on hieman plussan puolella kun liikelaitosten osuus lasketaan mukaan, sanoo kaupunginjohtaja Kristina Stenman.

Yhteistyökumppania haetaan uudelle Skeittipuistolle

Stenmanin mukaan kaupunki panostaa edelleen yhdessä sosiaali- ja terveysviraston kanssa lapsia ja nuoria koskevaan ehkäisevään työhön, hyvän palvelun tarjoamiseen vanhushuollossa sekä monipuolisiin sivistyspalveluihin.

– Investointipuolella suurimpia panostuksia ovat keskustan ja Siikaluodon välisen alikulun sekä Kuusisaaren risteyksen viimeisteleminen. Talousarvioehdotus sisältää myös panostuksen lasten ja nuorten vapaa-ajanmahdollisuuksiin skeittipuiston muodossa. Toivomme, että löydämme useampia yhteistyökumppaneita tähän työhön, sanoo Stenman.

Talousarvioon (ilman liikelaitoksia) sisältyy 3 miljoonan euron tehostamisvaatimus, joka on huomioitu lautakuntatasolla.

Veroprosentti pysyy samana vuonna 2020

Talousarvio perustuu muuttumattomaan veroprosenttiin vuonna 2020. Vt. kaupunginkamreeri Gunilla Höglund korostaa, että kaupunki on päättänyt pitää veroprosentin samana, vaikka paine kuntia kohtaan on yleisesti kasvanut.

– Yli 90 prosenttia kunnista kokee kovaa painetta veroprosentin korottamiseen, kuntien asukaskohtaisen lainataakan samalla kasvaessa merkittävästi koko maassa. Pietarsaaressa velkataakka olisi 3872 euroa asukasta kohden, maan keskiarvon ollessa 3287 euroa asukasta kohden, Höglund toteaa.

– Veroprosentin korottamisen sijaan yritämme löytää yksityiskohtaisempia säästömahdollisuuksia käyttötaloudessa. Talousarvio perustuu siihen, että kaupunki jatkaa lainanottamisen lisäämistä, samalla kun lyhennämme olemassa olevia lainoja. Nettolainaus olisi vuonna 2020 noin 4,2 miljoonaa euroa.

Valtuusto käsittelee talousarviota 25.11.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

“UUNINPANKKOPOIKA”

Sakari "Uuninpankkpoika" Timonen

Saku Timonen, Mietteitä peräkamarin uuninpankolta jo vuodesta 2010. ( Klikkaa kuvaa niin pääset Sakarin blogiin)

Isän pikajuna

Jussi "Isän Pikajuna" Korhonen

Isän pikajuna pysähtyy kaikkialle, missä on kerrottavaa, korjattavaa ja kehuttavaa. Jussi Korhonen on vapaa toimittaja ja oululainen isä. Hän haluaa kasvattaa lapsensa maailmaan, jossa ihmiset nähdään yksilöinä eikä numeroina. (Klikkaa kuvasta päästäksesi Jussin blogiin)

:AUTA HARRASTAJAA!!:

:AUTA HARRASTAJAA!!:

On tärkeää että Victoria media ja kaikki sen alasivut voivat tarjota päivittäin mahdollisimman monipuolisesti eri aihealueista sekä toimialueista että yleisesti uutta ja mielenkiintoista luettavaa, sosiaalisessa mediassa jaettavaa ja muutenkin tutkittavaa... Lue miten sinä voit vaikuttaa asiaan!!

PÄÄTOIMITTAJA

PÄÄTOIMITTAJA

Lue kuka ja minkälainen ihminen on koko Victoria Media systeemin takana.

VICTORIA MEDIA

VICTORIA MEDIA

Lue mikä Victoria Media on. Mitä se tekee ja miten se tekee. Tutustu Victoria Mediaan ja luulet vähemmän.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

CAROLUS NALLE

CAROLUS NALLE

Carolus Nalle on Victoria Median virallinen maskotti. Seuraat Carolus Nallen sivuilta Victoria Median "kulissin takaista" toimintaa.

Vapaa-aika

Google+