Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

35-vuotias oli seurustelu­suhteessa 15-vuotiaan kanssa – hovioikeus tuomitsi miehen melkein kolmeksi vuodeksi vankeuteen

Oulun käräjäoikeus oli 28.1.2019 tuominnut vastaajan rikoslain 20 luvun 7 §:n 1 momentin mukaisesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden kymmenen kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi vastaaja oli tuomittu maksamaan asianomistajalle vahingonkorvausta ja korvaamaan valtiolle todistelukustannukset sekä sen varoista maksetut asianomistajan oikeudenkäyntikulut.

Teot ovat tapahtuneet 8.12.2017 – 6.07.2018 seurustelunomaisessa suhteessa. Tekoaikana 35-vuotias mies oli ollut useita kymmeniä kertoja sukupuoliyhteydessä tuolloin 15-vuotiaan tytön kanssa.

Vastaaja haki muutosta käräjäoikeuden tuomioon ja vaati syytteen ja korvausvaatimusten hylkäämistä. Syyttäjä ja asianomistaja vastasivat valitukseen ja vaativat, että se hylätään.

Hovioikeus muutti törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön syyksilukemista sukupuoliyhdyntöjen lukumäärän osalta ja tarkensi tekoajan alkamispäivää, mutta piti muilta osin käräjäoikeuden syyksilukemisen voimassa. Hovioikeus katsoi oikeudenmukaiseksi seuraamukseksi syyksiluetusta teosta käräjäoikeuden tuomitseman kahden vuoden kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen. Vastaaja määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna ja hänet velvoitettiin korvaamaan valtiolle sen varoista hovioikeudessa maksettu asianomistajan avustajan palkkio.

Hovioikeus on toimittanut asiassa pääkäsittelyn yleisön läsnä olematta ja määrännyt tuomion sen lopputulosta ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta salassa pidettäväksi 60 vuoden ajaksi. Myös asianomistajien henkilöllisyys sekä oikeudenkäyntiasiakirjoja ja tallenteet on määrätty salassa pidettäväksi.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+