Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

TransHelsinki-viikko juhlistaa sukupuolen moninaisuutta 16.-24.11.

Vuodesta 1993 järjestetty TransHelsinki-viikko sisältää yhteisöseminaarin, surmattujen transihmisten muistotilaisuuden ja muuta monipuolista ohjelmaa.

Vuosittain marraskuun 20. päivänä koko sateenkaariyhteisö hiljentyy kunnioittamaan kuluneen vuoden aikana maailmassa surmattujen transihmisten muistoa. Muistopäivän ympärille rakentunutta TransHelsinki-viikkoa on vietetty vuodesta 1993, ja sen aikana pyritään lisäämään tietoisuutta transihmisten tilanteesta ja heidän kokemistaan ongelmista ja vääryyksistä myös meillä Suomessa.

Tänä vuonna viikon aikana halutaan erityisesti nostaa esille translain valmisteilla oleva uudistus, kysymys kehollisesta itsemääräämisoikeudesta, lääketieteellisistä näkökannoista, juridisesta sukupuolesta ja teemoihin liittyvistä uudistustarpeista. Suomen uusi hallitus on sitoutunut uudistamaan transihmisiä koskevaa lainsäädäntöä, joka on Suomessa tällä hetkellä epäinhimillinen.

TransHelsingin teemana on transnuorten ääni, joka kuuluukin muun muassa yhteisöseminaarissa ja Voimasanoja-runotyöpajassa.

YHTEISÖSEMINAARI, lauantai 16.11. klo 10-14

Cinema Orion, Eerikinkatu 15, 00100 Helsinki
https://www.facebook.com/events/2582620965138179/

10.00-10.15 Tervetuliaissanat, Cinema Orion
10.10-10.40 Translain tilanne, Tanja von Knorring
10.45-11.15 Näyttelijä-lausuja Miiko Toiviaisen haastattelu, haastattelija Tanja von Knorring
11.15-11.30 Nimilakimuutos ja sen toteutuminen, Anukatariina Solonen
11.30-11.50 Lääketieteellinen näkökulma alaikäisten transitiossa, Setan puheenjohtaja Sakris Kupila
11.50-12.00 Äänellä jonka kuulet -kirjaprojektin esittely, Joona Koiranen
12.00-12.45 Kahvitauko, vapaata seurustelua ja tutustumista
12.45-13.00 Ei-binääristen nuorten tarpeet ja toiveet, Hippu Helminen
13.00-13.45 All youth -paneeli, vetäjä Miska Karhu
13.45-14.00 Poliittinen näkökulma nuorten tilanteeseen, Milla Kissaniitty, Translasten ja -nuorten perheet

14.30-16.30 Jamie MacDonald: Manning up -dokumenttielokuva sekä stand up -show, maksullinen, liput 15/12 €, lipputuloista osa lahjoitetaan Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskukselle. Liput myynnissä täällä.

Seminaari on avoin ja maksuton kaikille. Tilaisuuden osallistujilta edellytetään sensitiivisyyttä kaikkia paikalla olevia ihmisiä kohtaan, eikä asiatonta kielenkäyttöä tai käytöstä tulla hyväksymään. Tila ei ole esteetön. Tarkemmat tiedot tilasta täällä.

TDOR / Transgender Day of Rememberance

ke 20.11. klo 18-19, Eduskuntatalon portaat
https://www.facebook.com/events/415612369137672/

TRANSHELSINKI-VIIKON OHJELMAA

TransHelsinki-viikon seminaarista ja TDOR-päivästä vastaa Setan transpoliittinen toimikunta. Tapahtuman kustannuksiin ja käytännön järjestelyihin osallistuu koko transyhteisö suurilla panoksilla.

Viikon aikana lukuisat toimijat järjestävät omaa ohjelmaansa, josta pyritään tiedottamaan laajasti ja myös keskitetysti.

Lista voi vielä täydentyä. Seuraa siis tiedotusta ja tarkasta viime hetken muutokset: https://www.facebook.com/transhelsinki/
http://transhelsinki.fi/

LISÄTIETOJA:

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus, yleistietoa teemoista, sanastosta, materiaalia ammattilaisille ym: https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/

Järjestelyissä ja rahoituksessa mukana:

Trasek

Translasten ja -nuorten perheet ry

Dreamwear club ry

Opiskelijavinokkaat OVI ry

Sateenkaariperheet ry

Regnbågsankan rf

Seta

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus

Amnestyn Suomen osasto

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+