Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:PALTA: PAU laajentaa lakkojaan – pidentynyt lakko vain kiihdyttää postialan murrosta

Toimitusjohtaja Tuomas Aarto

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut uusista työtaistelutoimista. Maanantaina alkavaa lakkoa on ilmoitettu pidennettävän suunnitellusta kahdesta viikosta neljään viikkoon. Työnantajapuolta neuvotteluissa edustavan Paltan mukaan ratkaisu kertoo PAU:n kyvyttömyydestä tunnustaa Postin vaikea tilanne paperisen kirjepostin määrän laskiessa voimakkaasti.

– Ilmeisesti PAU:lla ei ole aikomustakaan pyrkiä löytämään ratkaisua pitkittyneeseen kiistaan neuvottelupöydässä, vaan ratkaisun oletetaan löytyvän pakottamalla. Lakko ei ratkaise sitä ongelmaa, että seuraavina vuosina jaettavan postin määrän vähentyminen kiihtyy entisestään, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo.

Palta on jo aiemmin kertonut, ettei työnantaja tavoittele neuvotteluissa palkkojen alentamista, vaan nykyistä henkilökohtaista palkkaa sekä ilta- ja yötyölisiä vastaava ansio taataan sopimuskauden ajaksi.

– Postin tavoitteena on toimia samankaltaisilla työehdoilla kuin kilpailijansa. PAU:n oma sopimusala säilyisi ja uusien määräysten siirtymäsäännökset rakennettaisiin yhdessä neuvotteluosapuolten kesken. PAU on kuitenkin kertonut, että heille käy ainoastaan nykytilan säilyttäminen. Tällainen ratkaisu vaarantaisi Postin tulevaisuuden, Aarto toteaa.

Työehtosopimusneuvottelut osapuolten välillä on sovittu jatkuvaksi valtakunnansovittelijan johdolla ensi viikon keskiviikkona. Posti tiedottaa lakon vaikutuksista verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+