Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Naisjärjestöt vaativat tehokkaita toimia ihmiskaupan ja prostituution kitkemiseksi

Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet & Monika-Naiset liiton puheenjohtaja Bahar Mozaffari 

Monika-Naiset liitto ja Naisjärjestöjen Keskusliitto vaativat Suomen hallitukselta kiireellisiä toimia ihmiskaupan torjumiseksi. Suomen tulee laatia naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen torjuntaohjelma, joka sisältää ihmiskauppaan ja prostituutioon liittyvän hyväksikäytön torjunnan. Ohjelman tulee sisältää myös lainsäädännöllisiä toimenpiteitä, kuten seksin ostamisen täydellinen kriminalisointi.

Naiset ja tytöt muodostavat jopa 70 prosenttia globaalisti tunnistetuista ihmiskaupan uhreista. Järjestöt muistuttavat, että prostituutiota ja ihmiskauppaa on vaikea erotella toisistaan. Seksin oston kriminalisointi tutkitusti vähentää prostituutiota ja siten ihmiskauppaa.

Seksin ostamiseen liittyvistä ongelmista on vaiettu Suomessa liian pitkään, toteaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet.

-Prostituutio on yksi naisiin kohdistuvan väkivallan muoto. Emme saa normalisoida haavoittuvassa asemassa olevien naisten puuttuvia valinnanmahdollisuuksia ja hyväksikäyttöä, Biaudet linjaa.

Ihmiskauppa on sukupuolistunutta väkivaltaa

Järjestöt korostavat, että ihmiskauppa ja prostituutioon liittyvä hyväksikäyttö ovat naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, ja väkivalta on monille prostituutiossa oleville osa jokapäiväistä elämää. Seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän ihmiskaupan uhrit ovat usein kokeneet muuta naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ennen ihmiskaupan uhriksi joutumista.

-Väkivalta, hyväksikäyttö, köyhyys, paperittomuus ja muut haavoittuvuutta aiheuttavat tekijät altistavat tyttöjä ja naisia prostituutioon tai siihen, että he näkevät sen ainoana vaihtoehtona. Suomen on suojeltava kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä, Monika-Naiset liiton puheenjohtaja Bahar Mozaffari toteaa.

Erityisen haavoittuvia ihmiskauppaan liittyvälle prostituutiolle ovat vaikeassa elämäntilanteessa olevat alaikäiset tytöt ja maahanmuuttajataustaiset naiset, joilla ei ole mahdollisuutta kouluttautua ja löytää ihmisarvoinen työ itsensä ja perheensä elättämiseksi.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+