Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:POSTILAKKO: Postikiistaan löytynyt sopu, lakot loppuvat

Postin pitkittyneeseen työehtokiistaan on vihdoin löytynyt ratkaisu sekä postialan varsinaisen työehtosopimuksen että 700 pakettilajittelijan työehtojen osalta. Palvelualojen työnantajat Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hyväksyivät tänään valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan eilen antaman kolmannen sovintoesityksen postialan työehtosopimuksesta. Sen lisäksi liittojen hallinnot ovat hyväksyneet eilen saavutetun neuvottelutuloksen uudeksi Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoiden työehtosopimukseksi.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että pitkään jatkunut kiista saadaan vihdoin päätökseen, työrauha palautuu postialalle ja kohtuuttomat tukilakot päättyvät, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo.

Paltan ja PAU:n välinen kaksivuotinen postialan työehtosopimus auttaa lisäämään Postin kaipaamaa joustavuutta muun muassa työvuorosuunnitteluun. Kilpailukykysopimuksen mukainen työajan pidennys säilyy ja palkankorotukset on sidottu viennin yleiseen linjaan.

Osapuolet ovat myös yhdessä sitoutuneet tarkastelemaan postialan murrosta ja tulevaisuuden jakeluratkaisuja sekä niiden vaikutuksia alan työehtoihin.

– Lähivuosina tulee löytää uusia ratkaisuja siihen, miten Posti voi säilyttää ja luoda työpaikkoja alan kovassa murroksessa. Haluamme kaikin voimin välttää sen, että olemme kahden vuoden päästä samassa työmarkkinatilanteessa postialalla kuin tänä syksynä, Aarto toteaa.

Sovun esteeksi nousseen 700 pakettilajittelijan tilanne lähti ratkeamaan maanantaina uuden avauksen myötä, kun Posti Palvelut Oy oli sovun löytämiseksi valmis pohtimaan järjestäytymistään osin uudestaan. Posti Palvelut Oy on liittynyt Paltan jäseneksi paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnan työntekijöiden osalta. Ratkaisu on rakennettu viime päivien aikana yhdistelmänä erilaisista syksyn mittaan läpikäydyistä esityksistä. Postin aiemmin syksyllä tekemää liikkeenluovutusta ei siis peruta.

– Oli valitettavaa, että Postin täysin laillinen liiketoimintapäätös ja näiden 700 henkilön työehdot muodostivat esteen postialan varsinaisen työehtosopimuksen hyväksymiselle. Pidimme kuitenkin tärkeänä, että jännittynyt tilanne työmarkkinoilla saadaan laukeamaan ja siksi olimme valmiita malliin, jossa myös Palta on mukana, Tuomas Aarto kuvailee.

Uuden Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoita koskevan työehtosopimuksen neuvottelevat jatkossa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta. Alkava sopimuskausi pakettilajittelijoiden osalta päättyy 31.1.2022.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+