Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Hovioikeus: Bensavarkaudesta epäillyn henkilön nimen ja kuvan julkaiseminen Facebookissa loukkasi yksityisyyttä

Polttoaineen anastamisesta epäillyn henkilön nimen ja kuvan julkaiseminen Facebookissa loukkasi tämän yksityisyyttä,

Hovioikeus on tänään antamallaan tuomiolla pysyttänyt Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomion, joka koski polttoaineen anastamisesta epäillyn henkilön nimen ja kuvan julkaisemista Facebookissa.

Käräjäoikeus oli tuominnut kaksi hyvinkääläisen huoltoaseman työntekijää yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Huoltoaseman polttoaineautomaattiin oli kiinnitetty tarra, jonka mukaan varastamalla polttoainetta hyväksyy kuvansa julkaisemisen Facebookissa. Työntekijät olivat epäilleet miestä polttoaineen anastamisesta ja julkaisseet tämän kuvan ja nimen Facebookissa sekä kehottaneet jakamaan julkaisua edelleen.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että polttoaineen anastamisesta epäillyn henkilön kuvan ja nimen julkaiseminen loukkasi tämän yksityisyyttä, eikä polttoaineautomaattiin kiinnitetty tarra merkinnyt pätevää suostumusta perusoikeutena suojatun yksityiselämän loukkaamiseksi. Teon rangaistavuutta ei poistanut myöskään poliisin edustajan lehdessä esittämä kannanotto, että teosta ei tulisi seuraamuksia.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!

Paypal Tuki

Tue uutisharrastustani

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+