Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Seta aloittaa tänään tarkemman tukimuksen koulujen ilmapiiristä

Tuoreimman kouluterveyskyselyn mukaan sateenkaarinuoria kiusataan kouluissa enemmän ja he kohtaavat enemmän seksuaalista häirintää ja väkivaltaa. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat nuoret ovat erityisen haavoittuvassa asemassa. Seta selvittää sateenkaarinuorten tilannetta ja koulujen ilmapiiriä tarkemmin joulukuussa.

Seta kerää joulukuun ajan tietoa sateenkaarinuorilta koulujen ilmapiiristä. Kouluilmapiirikyselyssä tutkitaan sateenkaarinuorten kokemuksia koulussa ja erityisesti liittyen siihen, kuinka turvalliseksi kouluympäristö koetaan. Lisäksi kyselyssä selvitetään, miten sateenkaariteemat näkyvät koulujen arjessa ja opetuksessa ja miten syrjintään ja häirintään puututaan.

Vastata voivat kaikki sateenkaarinuoriksi itsensä määrittelevät nuoret, jotka ovat olleet ala- tai yläkoulussa, lukiossa tai ammattioppilaitoksessa kouluvuonna 2018-2019. Seta vetoaa myös oppilaitoksiin ja nuorten kanssa työskenteleviin kyselyn levittämiseksi.

Kysely antaa Setalle arvokasta tietoa, jonka avulla voidaan vaikuttaa tehokkaammin sateenkaarinuorten hyvinvointiin ja koulujen turvallisuuteen. Setan koulukyselyyn vastataan nimettömänä joulukuun aikana eikä yhteystietoja kysytä eivätkä koulut näe yksilöllisiä vastauksia.

Kysely toteutetaan yhteistyössä Columbia Universityn kanssa ja sillä kartoitetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien lasten ja nuorten kokemuksia kouluista. Kyselylle on olemassa useissa muissa maissa käytetty pohja, joka on sopeutettu Suomen koulumaailmaan. Yhdysvaltalaisen GLSEN-järjestön (Gay Lesbian Straight Education Network) pilotoimaa tutkimusta on tehty myös muun muassa Kanadassa, Israelissa, Isossa-Britanniassa, Belgiassa, Islannissa, Irlannissa, Italiassa, Maltalla ja Portugalissa, joissa kaikissa mukana on ollut tunnettuja sateenkaarijärjestöjä.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!

Paypal Tuki

Tue uutisharrastustani

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+