Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:IHMISOIKEUSKESKUS: Sirpa Rautio jatkaa Ihmisoikeuskeskuksen johtajana

Sirpa Rautio jatkaa Ihmisoikeuskeskuksen johtajana

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen nimitti 31.12.2019 varatuomari Sirpa Raution kolmannelle kaudelle Ihmisoikeuskeskuksen johtajaksi saatuaan sitä ennen hänen nimittämistään puoltavan perustuslakivaliokunnan kannanoton. Johtajan toimikausi on neljä vuotta, ja se alkaa 1.3.2020.

Ihmisoikeuskeskuksen johtaja toimii myös ihmisoikeusvaltuuskunnan puheenjohtajana.

Varatuomari Sirpa Rautio on toiminut vastuullisissa perusoikeus- ja ihmisoikeustehtävissä vuodesta 1993 lähtien. Ihmisoikeuskeskuksen johtajaksi hän tuli vuonna 2012 Maailmanpankin pohjoismaisen rahaston ihmisoikeustehtävistä Washingtonista.
Rautio on aiemmin toiminut mm. Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetun neuvonantajana Strasbourgissa sekä EU:n oikeusvaltio-operaatiossa Kosovossa Ihmisoikeus- ja tasa-arvotoimiston päällikkönä, yksikön päällikkönä ETYJ:n Demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimistossa Varsovassa sekä erilaisissa ihmisoikeustehtävissä YK:lla Bosnia-Herzegovinassa, Etiopiassa ja Eritreassa.

Rautio on toiminut EU:n perusoikeusviraston hallintoneuvoston jäsenenä 2015-2017 ja sen puheenjohtajana vuodesta 2017 alkaen.

Ihmisoikeuskeskuksen johtajan tehtävään ilmoittautui 8 hakijaa.

Riippumaton toimielin

Ihmisoikeuskeskuksen tehtävänä on mm. seurata perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista, edistää niihin liittyvää tiedotusta, koulutusta, kasvatusta ja tutkimusta, laatia selvityksiä perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta sekä tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja perus- ja ihmisoikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi.

Lisäksi keskus osallistuu perus- ja ihmisoikeuksien edistämiseen ja turvaamiseen liittyvään eurooppalaiseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

Ihmisoikeuskeskus on toiminnallisesti itsenäinen ja riippumaton, mutta hallinnollisesti osa oikeusasiamiehen kansliaa.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+