Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Kolmekymppinen mies käytti kahdeksaa tyttöä hyväkseen – Hovioikeuden mielestä 5 vuoden vankeus oli liikaa

Somessa alaikäisiä tyttöjä saalistaneen ja seksuaalisesti hyväksikäyttäneen miehen tuomio aleni vuodella Helsingin hovioikeudessa. Syyttäjä oli vaatinut miehelle kovempaa rangaistusta.

Hovioikeus on tänään antamallaan tuomiolla muuttanut Helsingin käräjäoikeuden tuomiota muun ohella törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä koskevassa asiassa 

Käräjäoikeus oli tuominnut vastaajan yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seitsemästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 4 vuoden 10 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Syyttäjä ja vastaaja olivat valittaneet hovioikeuteen. Syyttäjä oli vaatinut, että rangaistusta korotetaan ja vastaaja muun ohella, että rangaistusta alennetaan.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että vastaaja oli syyllistynyt yhteen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja seitsemään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Menettely oli kohdistunut yhteensä kahdeksaan 14-15 -vuotiaaseen lapseen.

Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö oli käsittänyt keskustelua seksuaalisista asioista tietokoneen tai mobiililaitteen välityksellä, seksuaalisten kuvien lähettämistä sekä useita tapaamiskertoja runsaan kuukauden aikana. Tapaamisen aikana oli muun ohella ollut kaksi anaaliyhdyntää. Hovioikeus katsoi, että oikeudenmukainen rangaistus tästä teosta oli rangaistuskäytäntö huomioon ottaen noin 3 vuotta vankeutta.

Muu hyväksikäyttö oli rajoittunut seksuaalisväritteiseen keskusteluun internetissä. Vastaaja oli myös ehdottanut useille asianomistajille tapaamista ja yhdessä tapauksessa tavannut asianomistajan kerran. Osassa teoista vastaaja oli lähettänyt asianomistajille seksuaalisia kuvia. Viestittely oli tapahtunut ilman kuvayhteyttä lapseen.

Hovioikeus katsoi, että oikeudenmukainen yhteinen rangaistus teoista oli 3 vuotta 10 kuukautta vankeutta. 

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+