Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Oulun yliopistollisen sairaalan työntekijöitä sairastui vatsatautiin – syyksi epäillään henkilöstöravintolan salaatissa ollutta bakteeria

Yersinia-bakteeria voi olla myös raaoissa vihanneksissa. Kuvituskuva.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa noin kymmenellä henkilöllä on todettu Yersinia-vatsatauti. Taustalla epäillään olevan elintarvikkeen. Kyseistä elintarviketta ei ole ollut mukana potilasruokajakelussa.

Noin 10:llä Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) työntekijällä on todettu Yersinia-vatsatauti. Asiaa on selvitetty ja tällä hetkellä arvellaan, että OYS:n henkilöstöravintola Kotkan salaattipöydässä on ollut tarjolla Yersinia-bakteerilla kontaminoitunut elintarvike.

Potilailla ei ole todettu Yersinia-vatsatautia eikä kyseisen salaattipöydän elintarvikkeita ole ollut potilasruokajakelussa.

Henkilökuntaa on tiedotettu Yersinia-infektion mahdollisuudesta vatsaoireiden taustalla ja oireita saaneita on ohjattu työterveyshuoltoon. Epäilyn herättyä salaattipöydässä ei enää tarjoilla elintarvikkeita, jotka ovat mahdollisia Yersinia-infektion aiheuttajia.

Yersinia-vatsatautia on ollut ryvästyminä myös muualla Suomessa. Taustalla on mahdollisesti kontaminoitunut elintarvike-erä, jota on toimitettu usealle paikkakunnalle. Infektioiden torjuntayksikkö selvittää asiaa yhdessä Oulun seudun ympäristötoimen ja THL:n kanssa.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!

Paypal Tuki

Tue uutisharrastustani

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Akatemia

Login for Access

Username:
Password:

Google+