Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

KKO piti ennallaan poliisin etälamauttimen käyttöä koskevan hovioikeuden tuomion

Korkein oikeus (KKO) ei muuttanut hovioikeuden tuomiota asiassa, jossa poliisikonstaapeli oli käyttänyt varoittamatta etälamautinta kiinniottotilanteessa Vaasan torilla elokuussa 2015. Vaasan hovioikeus oli tuominnut poliisin virkavelvollisuuden rikkomisesta ja pahoinpitelystä yhteiseen sakkorangaistukseen sekä velvoittanut hänet suorittamaan asianomistajalle vahingonkorvausta.

Poliisikonstaapeli oli saapunut pahoinpitelytilanteen takia Vaasan torille partiotoverinsa kanssa, kun pahoinpitelystä epäilty mies oli juuri ollut poistumassa paikalta. Mies oli konstaapelin käskystä pysähtynyt ja kääntänyt kasvonsa konstaapelia kohti, mutta kieltäytynyt menemästä maahan. Konstaapeli oli osoittanut miestä etälamauttimella, jolloin mies oli pyytänyt, ettei poliisi ampuisi häntä. Poliisikonstaapeli oli sanallisesti varoittamatta ampunut miestä kerran etälamauttimella, minkä seurauksena mies oli kaatunut maahan.

Hovioikeus oli katsonut, että konstaapeli oli käyttänyt ankarampaa voimakeinoa kuin tilanteessa voitiin pitää tarpeellisena ja puolustettavana, ja tuominnut konstaapelin sakkorangaistukseen. Pohjanmaan käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt syytteen ja muut vaatimukset.

Poliisikonstaapeli valitti hovioikeuden tuomiosta KKO:een ja vaati, että syyte ja muut vaatimukset hylätään. KKO katsoi hovioikeuden tavoin, että konstaapeli oli käyttänyt etälamautinta vastoin sen käyttöä koskevia säännöksiä ja siten toiminut vastoin virkavelvollisuuttaan.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!

Paypal Tuki

Tue uutisharrastustani

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+