Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Valepoliisit kiinni rysän päältä – asianomistajalta yritettiin viedä 50.000 euroa

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii keskiviikkona 5.2.2020 Hyvinkäällä tapahtunutta törkeän petoksen yritystä. Petosrikoksen kohteena oli vuonna 1933 syntynyt pariskunta, jolle oli soitettu poliisina esiintyen. Pariskunnalle oli kerrottu, että heidän pankkikorttinsa oli kopioitu kaupassa käynnin yhteydessä ja poliisi tarvitsee nyt pankkikortin tunnusluvun rikoksen estämiseksi ja rikollisten kiinnisaamiseksi.

Asianomistaja oli jo ehtinyt luovuttamaan verkkopankkitunnuksensa puhelimessa, mutta oli sen jälkeen ruvennut epäilemään sitä, oliko soittaja poliisi, eikä luovuttanut painostuksesta huolimatta pankkikorttejaan vaan soitti asiasta hätäkeskukseen. Valepoliisit olivat muun muassa pyytäneet asianomistajia katsomaan ulos ikkunasta, kun poliisipartio ajaa talon ohitse.

Hieman myöhemmin poliisipartio tavoitti asianomistajien ikkunan edestä ohi ajaneen auton. Auto pysäytettiin ja siitä otettiin kiinni kaksi henkilöä.

Molemmat epäillyt on nyt vangittu tapahtumien johdosta todennäköisin syin epäiltynä törkeästä petoksesta.

– Poliisi tai kukaan muukaan oikealla asialla oleva taho ei koskaan tiedustele verkkopankkitunnuksia puhelimessa, sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla tai kadulla, muistuttaa rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista.

– On tärkeää, että ikäihmisten kanssa työskentelevät tahot, heidän omaisensa ja ystävänsä jaksaisivat muistuttaa asiasta riittävän usein, jotta huijarit eivät onnistuisi aikeissaan, Minkkinen vetoaa.

Mikäli epäilee itse tai läheisensä joutuneen rikoksen uhriksi, asiasta tulee tehdä rikosilmoitus.

Rikosilmoituksen voi tehdä myös sähköisesti:

https://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus.

Akuuteissa tilanteissa on soitettava hätänumeroon 112.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!

Paypal Tuki

Tue uutisharrastustani

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+