Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

Poliisissa varaudutaan liikkumisrajoituksiin ? Vastuu on nyt jokaisella, noudata suosituksia ja rajoituksia sekä vältä kaikenlaisia ylimääräisiä kohtaamisia

Poliisi on saanut paljon kysymyksiä mahdollisista liikkumisrajoituksista. Tässä vaiheessa emme pysty valitettavasti kaikkiin niihin vastaamaan.

? Olennaista ei ole nyt se, miten poliisi valvoisi tai tulisiko sakkoja, vaan se, että meillä jokaisella on vastuu omasta käytöksestämme ja tilanteen edelleen kehittymisestä jo nyt, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen toteaa.

Liikkumisrajoitusten valvonta ei tulisi poikkeamaan poliisin päivittäisistä toimenpiteistä. Siinä missä tyypillisesti poliisi rajoittaisi liikkumista viikonloppuiltaisin puistoissa ja taajamissa järjestyshäiriöiden vuoksi, tehtäisiin samanlaisia toimia nyt laajemmassa mittakaavassa.

? Poliisilla on tarvittavat valtuudet ja toimintakäytänteet rajoitusten noudattamisen valvontaan. Tavoitteena on huolehtia väestön turvallisuudesta, Kolehmainen sanoo.

Mikäli liikkumisrajoituksia tullaan asettamaan, poliisi pyytää tarvittaessa virka-apua yhteistyöviranomaisilta.

? Ne antaisivat apua sen verran kuin heidän on mahdollista omilta tehtäviltään apua antaa, Kolehmainen sanoo.

Kolehmaisen mukaan poliisi on varautunut tiedottamaan omasta toiminnastaan heti, mikäli hallitus tekee asiassa uusia päätöksiä.

? Poliisin tehtävänä on olla kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Tämä velvoite korostuu erityisesti poikkeusoloissa, poliisiylijohtaja toteaa.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!

Paypal Tuki

Tue uutisharrastustani

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Akatemia

Login for Access

Username:
Password:

Google+