Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:HENKIRIKOS: Hovioikeus hylkäsi vanhuksia murhanneen myrkkyhoitajan vaatimuksen päästä ehdonalaiseen vapauteen

Helsingin hovioikeus on 15.5.2020 antamallaan päätöksellä hylännyt AnnMaria Myllgrenin (ent. Aino Nykopp-Koski) ehdonalaista vapauttamista elinkautisesta vankeusrangaistuksesta koskevan hakemuksen.

Myllgren on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen muun ohella vuosina 2004-2009 tehdyistä viidestä murhasta ja viidestä murhan yrityksestä. Myllgren on suorittanut elinkautista vankeusrangaistustaan päätöksen antohetkellä vasta hieman yli 11 vuotta eli alle elinkautisen vankeusrangaistuksen 12 vuoden vähimmäisajan. Hovioikeus on katsonut, että Myllgrenin on suoritettava elinkautista vankeusrangaistustaan selvästi yli mainitun elinkautisen vankeusrangaistuksen vähimmäisajan ottaen huomioon elinkautiseen vankeusrangaistukseen johtaneiden rikosten lukumäärä ja tekojen laatu. Suoritetun vankeusrangaistuksen pituuden lisäksi vapauttamista vastaan on puhunut Myllgrenin riski syyllistyä väkivaltarikokseen uudestaan. Hovioikeus on lisäksi ottanut huomioon muut laissa säädetyt vapauttamisharkinnassa arvioitavat seikat ja katsonut, että Myllgrenin ehdonalaiselle vapauttamiselle ei ollut edellytyksiä täytäntöönpanon tässä vaiheessa. 

Rikosseuraamuslaitos ei ollut antamassaan lausunnossa puoltanut Myllgrenin vapauttamista. Asiassa on toimitettu hovioikeudessa suullinen käsittely, jossa on kuultu Myllgreniä. 

Hovioikeuden ratkaisu ja oikeudenkäyntiasiakirjat Myllgrenin hakemusta ja suullisen käsittelyn pöytäkirjaa lukuun ottamatta on määrätty pidettäväksi salassa.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+