Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:TURKISTARHAUS: Turkistarha-alueelle tunkeuduttiin Kalajoella

Kalajoella, Mehtäkyläntien varressa sijaitseville turkistarhoille tunkeuduttiin ti 19.5 – ke 20.5.2020 välisenä yönä Tunkeutujat olivat vapauttaneet kymmeniä pentuja saaneita ja kantavana olevia sinikettuja. Vapaaksi päästetyt emoketut on saatu kiinni.

Tarhaajille syntyi taloudellista vahinkoa useiden pentukuolemien johdosta.

Turkistilaiskut paljastuivat keskiviikkoaamuna, kun yrittäjät ja työntekijät menivät aamun hoitokierrokselle. Irti päästetyt ketut saatiin kiinni aamupäivän aikana. Kyseessä oli vasta penikoineita emokettuja. Yksin jääneitä pentuja on kuollut muutamia kymmeniä.

”Osan ovat surmanneet stressaantuneet emot, osa on paleltunut ja osa kärsivistä jouduttiin lopettamaan. Kun emot ja pentueet ovat sekaisin, emot eivät ota toisten pentuja hoidettavakseen” sanoo FIFURin eläinlääkäri Johanna Korpela.

”Tämä on järjetön, täysin eläinten hyvinvoinnista piittaamaton rikollinen isku”, toteaa FIFURin toiminnanjohtaja Marja Tiura.

”Luulimme tällaisten iskujen jääneen historiaan, koska ne ovat vastoin järkevää mielipiteenilmaisua ja aktivistien omaakin etua, mutta toisin kävi. Toivottavasti poliisi saa tapaukset selvitettyä”, Tiura jatkaa.

Tässä vaiheessa ei voida ottaa kantaa siihen, kuinka organisoidusta / johdetusta toiminnasta oli kyse. Jos havaitsit ko. yön aikana epämääräisiä liikkujia tahi ajoneuvoja, niin tiedota matalalla kynnyksellä Oulun pl:n vihjenumeroon 0295 416 194.

Poliisi ja virkaeläinlääkäri ovat käyneet paikalla keskiviikkona tutkimassa asiaa. FIFUR pitää tapausta tuomittavana siitäkin syystä, että isku on kohdistunut vasta syntyneisiin pentueisiin. Lisäksi tunkeutujat ovat aiheuttaneet tiloille eläintautiriskin.

Poliisi tutkii asiaa julkisrauhan rikkomisena, eläinsuojelurikoksena ja vahingontekona.

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Adressi vihapuheen moderoimiseksi

Silakkaliikkeen adressitiimin Adressi vihapuheen moderoimiseksi on nyt allekirjoitettavissa. Me allekirjoittaneet vaadimme teitä, Iltalehden ja Ilta-Sanomien päätoimittajat, muuttamaan keskustelujen moderointikäytänteitä sekä omilla verkkoalustoillanne että sosiaalisen median kanavillanne. Tällä hetkellä näillä foorumeilla esiintyy huomattavan paljon rasismia, seksismiä sekä muuta syrjintää ja vihapuhetta. Klikkaa kuvaa päästäksesi Adressiin.

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+