Victoria Media

Päätoimittaja: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi

:VENEONNETTOMUUDET: Otkes on aloittanut tutkinnan merivartioston partioveneen onnettomuudesta-Tutkinta kestää todennäköisesti yli puoli vuotta

Kotkan Sapokassa suruliputettiin sunnuntaina veneturmassa kuolleelle. Kuva: Markku Hietavuori

Onnettomuustutkintakeskus (OTKES) on käynnistänyt varsinaisen tutkinnan 20.6.2020 Loviisassa tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa Rajavartiolaitoksen partiovene sai pohjakosketuksen ja upposi. Aluksessa oli kolmen hengen miehistö. Yksi miehistön jäsenistä kuoli ja kaksi pelastui. Tutkintaryhmä on nimetty.

OTKES on tehnyt kuulemisia sunnuntaina ja maanantaina, sekä tehnyt tutkinnan kannalta oleellisia järjestelyjä sunnuntaista lähtien.

Hylyn nosto suoritetaan viranomaisyhteistyönä kuluvan viikon 26 aikana. Pyydämme, että medioiden edustajat ja veneilijät kunnioittaisivat toivetta olla menemättä hylyn uppoamispaikalle tai sen lähistölle. Paikka on turvallisuustutkintalain nojalla eristetty, mutta lisäliikenne lisää myös viranomaisten työtaakkaa. Pyrimme näillä toimilla turvaamaan sen, että nosto saadaan hoidettua turvallisesti ja mahdollisimman joutuisasti ilman häiriötekijöitä. Lisäksi suojaamme nostoon osallistuvia henkilöitä. Onnettomuuspaikka on maantieteelliseltä sijainniltaan haasteellinen ja nostoon osallistujat tarvitsevat tilaa. Esimerkiksi veneiden muodostamista aalloista voi aiheutua haittaa ja vaaraa.

OTKES sitoutuu toimittamaan medioille kuvamateriaalia nostosta pidemmittä viiveittä. 

Tulevina viikkoina OTKES tulee tekemään hylyn tutkintaa, purkamaan tallenteita, sekä tekemään muuta tutkintatyötä. Analyysi ja raportin kirjoittaminen vievät oman aikansa. Kotimaan lausuntokierros on kuukauden mittainen.

Pyrimme saamaan tutkinnan valmiiksi 8 kuukauden tavoiteajassa, jonka jälkeen tutkintaselostus julkaistaan.

Liked it? Take a second to support Kerttu Vali on Patreon!

Paypal Tuki

Tue uutisharrastustani

VICTORIA MEDIA SOMESSA

www.victoriamedia.net

www.victoriamedia.net

Victoria Median englanninkieliset ulkomaanuutiset. Mielenkiintoisia ja valikoituja uutisia maailmalta sekä tutustumisen arvoisia tilastoja, julkaisuja ja raportteja.

-KANAVAVAHTI-

-KANAVAVAHTI-

Kanavavahdin sivuilla julkaistaa uutisia, ohjelmatietoja, uutiskirjeitä sekä muuta tietoa televisiosta ja sekä radiosta. Kanavavahti on osa Victoria Median sivuja ja sitä ylläpitää Kerttu Vali

Vapaa-aika

Google+