Kotkan kaupunki järjestää ensimmäiset Kotka-päivät Pietarissa 26.-28. syyskuuta. Tapahtuman tavoitteena on markkinoida Kotkaa ja Kotkan seutua potentiaalisille venäläisyrityksille ja -matkailijoille sekä etsiä yhteistyökumppaneita HaminaKotka Satamalle, Kotkan Energialle, Merikotka-tutkimuskeskukselle ja Mediatehdas Dakarille.

Kotkan yhteistyökumppaneina tapahtuman järjestelyissä ovat Pietarin kaupunki, Kotkan Haminan seudun kehitysyhtiö Cursor Oy, HaminaKotka Satama Oy, Kotkan Energia Oy, Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka, Mediatehdas Dakar Oy, Kymi Sinfonietta ja Pietarissa toimiva Helsinki-keskus.
Kotka-päivien päätapahtumapaikkana on Suomi-talo, jonka kolmannessa kerroksessa, Pietarin Instituutin salissa Kotkan matkailutoimi yhteistyössä seudullisen Kaakko135° – matkailumarkkinoinnin kanssa ja kotkalaisyritykset esittelevät keskiviikkona ja torstaina 26.-27.9. toimintaansa ja jossa järjestetään erilaisia miniseminaareja.

Kuvassa Pietarin Suomi Talo

Kotka-päivien ohjelmaan kuuluu myös keskiviikkona 26.9. klo 19 Pienen Filharmonian salissa järjestettävä Kymi Sinfoniettan konsertti, jonka solisteina kuullaan pianisti Olli Mustosta sekä trumpetisti Visa Haaralaa. Lisäksi osa Kotka-päivien tapahtumista toteutetaan LenExpossa järjestettävän Pietarin Innovaatiofoorumin yhteydessä.

Yhteistyötä
eri foorumeilla

Tapahtumassa mukana olevat kotkalaisyritykset korostavat kukin omalla tavallaan yhteistyöhalukkuuttaan pietarilaisten ja muidenkin venäläisten yritysten ja osapuolien kanssa.
Esimerkiksi Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka esittelee erityisesti Venäjän ja Suomen välisten tutkimuslaitosten, viranomaisten ja yritysten kanssa tehtävää tutkimus- ja kehitystoimintaa. Suomenlahden ja Itämeren merenkulkuun liittyvä turvallisuus onnistuu parhaiten rantavaltioiden vahvalla sitoutumisella ja yhteistyöllä.
HaminaKotka Satama puolestaan korostaa sijaintiaan vain 35 kilometrin päässä Venäjän rajasta ja 245 kilometrin päässä Pietarista. Maantieteellinen asema Helsingin ja Pietarin välissä tekee HaminaKotkasta Suomen itäisimmän sataman ja IVY-maiden transitoliikenteen erityisosaajan, josta hyötyvät erityisesti Pietarin ja Moskovan talousalueet.
Uudesta suursatamasta on muodostunut täyden palvelun logistiikan ja teollisuuden keskus, josta on erinomaiset yhteydet Venäjän markkinoille, Itämeren alueelle sekä Eurooppaan ja Aasiaan.
Pietarin Innovaatiofoorumissa Lenexpossa järjestetään Kotka-päiviin liittyen perjantaina 28.9. yrityshautomo Ingrian toimesta pelialan investointitapahtumaa ”VC Day”, jonka tavoitteena on löytää mielenkiintoisia kehitysideoita, joihin Kotkan-Haminan seudulta voitaisiin osallistua.
Lisäksi Innovaatiofoorumissa järjestetään Kotka Energian seminaari, jossa keskustellaan mm. energiayhtiön roolista seudullisessa kehittämisessä ja puuraaka-aineen käytöstä – tavoitteena
mahdollinen yhteistyö puuraaka-aineen hyödyntämisessä.
Mediatehdas Dakar puolestaan pyrkii neuvottelemaan venäläisten tuottajien kanssa tavoitteenaan kansainväliset yhteistuotantoprojektit. Kotka -päivien matkailun osuudessa  Kotkan matkailutoimisto esiintyy yhdessä koko Kaakko135° alueen kanssa, johdattaen venäläisen median seudun historiasta nykypäivään.
Seudun matkailulliset uutuudet kuten Kotkan Katariinan meripuiston ECLA -palkinto, Pyhtäälle nouseva Sirius Sport Resort sekä kehittyvä Vaalimaa Kasino-hankkeineen ovat esillä.
Kotka-päivien lehdistötilaisuudessa kerrottiin lisäksi Kaakko135° -yhteistyöstä näyttelijä Ville Haapasalon kanssa. Haapasalo totesi, että hän haluaa jatkossa antaa vahvan panoksensa Kaakko135° -alueen matkailulliseen kehittämiseen jo ihan itsekkäistäkin lähtökohdista – 19.9. Virolahdelle E18-tien varteen avattu Brand Outlet Center on vasta alku hänen suunnittelemilleen liiketoiminnoille kaakkoisella rannikolla.

Kotka-päivien aikataulu

Keskiviikko 26.9.
• klo 12-16 esittelypisteet avoinna Suomen, Suomi-talo, 3. kerros
• klo 19-22 Kymi Sinfoniettan konsertti, Pieni Filharmonia

Torstai 27.9.
• klo 12-16 esittelypisteet avoinna Suomen Pietarin Instituutin salissa, Suomi-talo, 3. kerros
• klo 14-16 Cursor Oy:n Rubicon seminaari, Suomi-talon alakerran auditorio
• klo 18-20 ??????? ????? – PLANEETTA SUOMI -luentosarjan luento Suomen Pietarin instituutin salissa Kotkan historiasta ja nykypäivästä. Puhujina Henry Lindelöf ja Antero Kekkonen.

Perjantaina 28.9
• Kotka-päivä Pietarin Innovaatiofoorumissa Lenexpossa:
o klo 10:00-12:00 – seminaari, Kotkan Energia
o klo 10:00 -17:00 – game cluster ”Playa” and Finnish investors on VC Day by Ingria

 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi