Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 28.10.2012. MTV3 Uutiset ovat koko lokakuun ajan mukana kuntavaalien sykkeessä. Katsojien päätöksenteon tueksi tarjoamme mahdollisuuden päästä lähemmäksi puolueiden ja niiden johtajien näkemyksiä useissa eri ohjelmissamme 12.10. alkaen. Äänestäjiä palvelee myös MTV3 Uutisten kuntavaalisivusto osoitteessa: mtv3.fi/kuntavaalit.

Huomenta Suomi tarjoaa katsojilleen mahdollisuuden tutustua kaikkiin puolueiden puheenjohtajiin erikoislähetyksissään klo 7.05-9.15. Koko lähetyksen ajan paikalla olevat puheenjohtajat saavat kutsua mukaansa haluamansa vieraan. Puheenjohtajaa ja hänen vierastaan haastatellaan lähetyksissä aina klo 8.20. Perinteiseen tapaan lähetyksissä myös kokataan yhdessä puheenjohtajien kanssa joko heidän toivomiaan ruokia tai heidän omilla resepteillään.

Huomenta Suomen puheenjohtajatentit 12.-23.10.

Puheenjohtajien vierailupäivät:

12.10. Carl Haglund, RKP

15.10. Juha Sipilä, kesk.

16.10. Päivi Räsänen, KD

17.10. Ville Niinistö, Vihr.

18.10. Jutta Urpilainen, SDP

19.10. Timo Soini, PS

22.10. Paavo Arhinmäki, Vas.

23.10. Jyrki Katainen, kok.

Suuri kuntavaalitentti 2012 – puheenjohtajat studiossa ke 24.10. klo 20-22

Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat iskevät yhteen vaaliviikon kiihkeässä väittelyssä. Kahden tunnin suorassa lähetyksessä MTV3:n studiolla puheenjohtajia tenttaavat politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala ja politiikan toimittaja Matti Maunu. Paikalla ovat myös kaikkien puolueiden tukijoukot.

Sosiaalinen media näkyy vahvasti lähetyksessä. Katsojilla on mahdollisuus osallistua tenttiin lähettämällä kommentteja ja kysymyksiä, jotka politiikan toimittaja Mari Haavisto välittää studiossa puheenjohtajille. Twitter-keskustelua käydään hashtagilla #kuntavaalit.

Tulosilta su 28.10. klo 19.30-23

Sunnuntaina 28.10. järjestettävät kuntavaalit huipentuvat jännittävään Tulosiltaan klo 19.30 alkaen. MTV3 Uutisten Tulosilta-lähetyksen juontavat politiikan toimittaja Eeva Lehtimäki ja uutispäällikkö Markus Pirttijoki. Vaaliasiantuntijana studiossa on mukana professori Kimmo Grönlund Åbo Akademista.

Studiossa vaalitulosta ja -iltaa ovat mukana kommentoimassa ja analysoimassa eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, ex-pääministeri Matti Vanhanen ja kuntaministeri Henna Virkkunen sekä MTV3 Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala. Lähetyksessä seurataan tiiviisti vaalituloksia myös sosiaalisessa mediassa ja netissä.

Tulosilta-lähetyksessä ollaan illan aikana myös suorassa yhteydessä Musiikkitaloon. Politiikan toimittajat Matti Maunu ja Vesa Kallionpää haastattelevat puolueiden puheenjohtajia ennakkoäänten jälkeen klo 20 alkaen.

Lisäksi olemme livenä mukana suurimpien puolueiden vaalivalvojaisissa. Toimittajat Leea Ollikainen, Raimo Pitkänen, Jussi Kärki, Aino Huilaja ja Nina Rahkola vierailevat tilaisuuksissa, joissa he haastattelevat vaalien ääniharavia ja mielenkiintoisimpia läpimenijöitä välittäen valvojaisten tunnelmia kotikatsomoihin.

*Huomenta Suomi kertoo tulosillan ja -yön tapahtumat maanantaiaamuna 29.10.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi