Kuvassa matkustaja-autolautta Galaxy / Kuvalähde: Tallink Silja viestintä

Mieshenkilö joutui veden varaan Tallink Silja varustamon Galaxylta sunnuntaina klo 01.25 vajaa 20 kilometriä etelään Maarianhaminasta. Alus lähetti hätäkutsun ja meripelastuskeskus Turku otti sen vastaan. Hätäkutsu välitettiin alueella olleille aluksille ja etsintätehtävään on ilmoittautunut useita kauppa-aluksia.

Koska tapauksella oli silminnäkijöitä ja Galaxyn miehistö toimi nopeasti, etsintäalueesta on saatu muodostettua melko pieni. Etsintöjä jatketaan alueella edelleen. Suomen ja Ruotsin meripelastushelikopterit eivät pääse mukaan etsintöihin voimakkaiden myrskyrintamien vuoksi.

Klo 07.30

Laajoista etsinnöistä huolimatta jouduttiin ne päättämään tuloksettomina. Useat eri yksiköt etsivät alueen moneen kertaan, mutta alun havaintojen jälkeen henkilöä ei enää nähty.

Etsintätehtävän aikana mukana olleelta Silja Europalta jouduttiin evakuoimaan matkustajana ollut mieshenkilö Maarianhaminan sairaalaan. Evakuointi oli haastavaa, koska se jouduttiin tekemään merivartioston partioveneellä ja alueella oli melko kova aallokko.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi