Palkansaajajärjestö Pardia tyrmää kokoomuksen puoluevaltuuston aloitteen sairauslomien heikentämisestä.

– Esitys on edesvastuuton, koska se toteutuessaan tulisi kohdistumaan työelämässä heikommassa asemassa oleviin ja  pienipalkkaisiin työntekijöihin, Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtajan Antti Palola sanoo.

Puoluevaltuusto esitti, että sairauslomiin tulisi yhden päivän karenssi ja kaksi seuraavaa viikkoa sairauslomalla oleva työntekijä olisi oikeutettu vain 80 prosenttiin palkastaan.

– Esitys on räikeässä ristiriidassa työurien pidentämistavoitteen kanssa, koska sairaudesta johtuva palkanalennus ei varmasti kannusta jatkamaan työelämässä pitempään. Jo nyt on ongelmana, että henkilöstö tulee sairaana töihin, vaikka oikea paikka olisi olla kotona sairasvuoteessa.

Palolan mielestä asiasta ei ole tarpeellista aloittaa keskustelua ja sitä paitsi nämä keskustelut tulisi käydä työmarkkinajärjestöjen välisessä sopimuspöydässä.

Palkansaajajärjestö Pardian kokonaisjäsenmäärä on 60 000 jäsentä, joista enemmistö työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa sekä merkittävä osa liikelaitoksissa, yrityksissä, yliopistoissa ja Kelassa. Pardia on STTK:n suurimpia jäsenliittoja.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.